- Totul Despre Mame

Răspunde la: Am bazinul mic – sa ma astept la cezariana?

#141529

GeorgiannaE
Participant

Din pacate, in Romania sunt foarte multi medici care „imping” femeile insarcinate spre cezariana invocand motive care nu sunt neaparat reale. In plus fata de considerentele de ordin material, este mult mai comod pentru un medic sa efectueze o cezariana programata (operatie care dureaza cu indulgenta 1 h) decat sa fie eventual deranjat in afara orelor de garda, chiar si noaptea pentru o nastere naturala care de obicei dureaza mai mult decat o operatie de cezariana.
Eu am nascut natural primul baietel si acum , insarcinata in 32 sapt, imi doresc sa nasc si de data aceasta natural. Am prietene care nu sunt inalte (1.50 – 1.60) si care au nascut fara probleme natural.
Sfatul meu este sa te documentezi temeinic si sa alegi un medic care este pro nastere naturala si sa discuti cu acesta daca „conditia” ta te-ar putea impiedica sa nasti natural. Este pacat sa fii impinsa spre cezariana cand nasterea naturala are foarte multe beneficii pentru mama si copil si care, de cele mai multe ori, este mai putin dureroasa decat o operatie daca se apeleaza si la anestezia epidurala.

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI