- Totul Despre Mame

Răspunde la: Am bazinul mic – sa ma astept la cezariana?

#141540

GeorgiannaE
Participant

Din pacate foarte multi medici „imping” femeile insarcinate spre nastere prin cezariana invocand motive mai mult sau mai putin temeinice. Pe langa considerentele de ordin material, este mult mai comod pentru un doctor sa programeze o operatie de cezariana (care dureaza 1 h) in ziua in care est ede garda decat sa isi petreaca timpul liber sau noptile langa o femeie a carei nastere s-a declansat in mod natural. Sunt foarte putini medici in Romania care sunt pro nastere naturala si care sunt capabili sa iti spuna daca faptul ca ai bazinul ingust este o cauza care va impune nasterea prin cezariana. Din cate stiu, exista foarte putine motive care impun nasterea prin cezariana si, de ex, cordonul in jkurul gatului sau miopia nu se numara printre ele (unele dintre cele mai invocate motive pro cezariana).

Eu am nascut natural primul baietel si acum , insarcinata in 32 sapt, imi doresc sa nasc si de data aceasta natural.
Sfatul meu este sa te documentezi temeinic privind beneficiile nasterii naturale pentru mama si copil si sa alegi un medic pro-nastere naturala. Avand in vedere ca putem beneficia de anestezia epidurala, este posibil ca nasterea naturala sa nu fie nici pe departe la fel de dureroasa ca recuperarea dupa operatia de cezariana.
Pot sa spun ca am fost norocoasa si am nascut f usor si am avut parte de o experienta minunata cu ocazia primei nasteri si imediat ce am nascut „m-am simtit ca noua”. Aceleasi pareri mi le-au impartatsit si prietenele mele care au nascut natural (unele dintre ele avand o inaltime intre 1.50 – 1.60 m).

CELE MAI CITITE

APLICAȚII UTILE PENTRU PĂRINȚI