10 reţete rapide și apetisante pe care familia ta le va iubi

Atunci când trebuie să găteşti pentru toată familia te poţi simţi ca şi cum ţi-ai mai luat un loc de muncă cu normă întreagă. Dar nu trebuie neapărat să fie aşa. Pe www.purewow.com am  descoperit o listă de 10 reţete rapide şi gustoase. Nu-ţi face griji: de asemenea, ne-am asigurat că nu sunt prea sofisticate, astfel încât să fie o plăcere şi pentru cine la pregăteşte.

ÎnapoiPagina 1 din 10

1. Supă cremă de roşii cu crutoane

Ingrediente:

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă, tăiată cubuleţe

3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt

1/4 linguriţă fulgi de ardei iute

1 frunză de dafin

2 cutii roşii întregi

1/2 ceaşcă smântână

1 lingură de zahăr brun

3/4 ceaşcă supă de legume puţin sarată

1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat, pentru garnitură

Pentru crutoanele cu brânză la grătar:

1 lingură de ulei de măsline

4 felii de pâine

2 linguri de unt

120 g brânză rasă

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu, într-o tigaie cu grătar. Unge fiecare felie de pâine cu unt, doar pe o parte. Întoarce fiecare felie şi pune brânză deasupra, iar apoi o nouă felie de pâine unsă cu unt. Va rezulta un sandviş cu unt pe exterior şi brânză la mijloc. Pune aceste sandvişuri în tigaia cu grătar până când pâinea este aurie şi brânza topită, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Lasă la răcit timp de 1 minut, apoi taie pâinea în cuburi mici.

Într-o oală încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul, fulgii de ardei şi frunza de dafin şi căleşte-le, amestecând frecvent, până când ceapa devine translucidă, aproximativ 3-5 minute.

Se amestecă apoi cu roşiile la cutie, zdrobite în bucăţi mai mici. Se adaugă în supă şi zahărul brun. Se aduce la fierbere, se micşorează flacăra şi se fierbe până ce crema se îngroaşă uşor, aproximativ 8-10 minute. Îndepărtează frunza de dafin.

Cu ajutorul unui blender transformă compoziţia într-o cremă. Apoi se adaugă supa de legume şi se mai ţine pe foc aproximativ 2 minute. Se asezonează cu sare şi piper după gust.

Supa se serveşte imediat cu crutoane şi garnisită cu pătrunjel.

ÎnapoiPagina 1 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație