Chifteluţe din peşte pentru copii mofturoși. Fără prăjire

Chifteluţe din peşte pentru copii

Cei mai mulţi părinţi cu copii mofturoşi la mâncare ar spune acum că prichindeii lor nu mănâncă peşte. Carnea de peşte are o textură mai dificilă şi uneori o aromă foarte puternică. De aceeea m-am bucurat când am găsit pe yourkidstable.com această reţetă de chifteluţe din peşte, care nu numai că este foarte uşor de pus în practică, dar este şi foarte gustoasă pentru copii.

Reţeta de chifteluţe din peşte pentru copii se prepară rapid şi este kid friendly. Este gustoasă şi are o textură foarte uşoară, aşa că mă aştept ca şi cei mai mofturoşi dintre copii să o încerce. Aşa cum vei descoperi în descrierea de mai jos, peştele este mai întâi mărunţit foarte bine înainte de a fi gătit. Acest lucru îi conferă preparatului o textură fină, ceea ce îl face uşor de mâncat şi de către copiii care se plictisesc să mestece.

Această reţetă este pentru 2 adulţi şi 2-3 copii, în funcţie şi de cât de mult mănâncă cei mici. În general, un file de peşte ajunge pentru 2-3 copii. Dacă doreşti să-ţi maximizezi eforturile, ar trebui să-l rogi pe cel mic să te ajute la prepararea chifteluţelor. În felul acesta cresc şansele ca el să le încerce atunci când vor fi gata. În continuare îţi voi arăta reţeta pas cu pas.

Chiteluțe cu pește. Cum se prepară

  1. Pune în blender 4 bucăţi de file de cod proaspăt, un ouă, 90 g de pesmet, sare şi piper. Aceasta este reţeta de bază. Apoi pentru aromă poţi să adaugi: un pic de ceapă tocată, un praf de usturoi, pătrunjel şi parmezan. Oricare dintre aceste ingrediente este opţional, aşa că poţi să te simţi liberă şi să experimentezi. Poţi chiar să încerci să adaugi câteva frunze de spanac, mărar sau ciuperci proaspete.
  2. Porneşte blenderul şi mixează totul până vezi că peştele este complet tocat. Textura trebuie să fie lipicioasă şi omogenă.
  3. Scoate o cantitate mică de compoziţie şi formează o mică bilă pe care să o aplatizezi apoi. Copiilor le plac chifteluţele mai mici, deoarece le manevrează mai uşor. Pregăteşte toate chifteluţele şi aşează-le pe o farfurie. Poţi să faci acest pas mai devreme, în timpul zilei şi apoi să le ţii în frigider până la cină.
  4. Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Aşază hârtie de copt într-o tavă şi unge-o cu unt sau cu ulei de măsline. Pune chifteluţele în tavă şi lasă-le la cuptor timp de aproximativ 12 minute (sau până se rumenesc). Nu uita să le întorci la jumătatea timpului!
  5. În timp ce peştele stă la cuptor poţi prepara un dressing uşor şi prietenos cu copiii. De exemplu cu iaurt, chimen şi zeamă de lămâie. Şi acesta poate fi păstrat în frigider până vine momentul servirii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație