Orez cu lapte si banane

TOTUL DESPRE MAME

Orez cu lapte si banane

Ingrediente:

• 80 g de orez cu bob mare
• 500 ml de lapte
• 40 g de unt
• 2 banane coapte
• ½ esenta de vanilie
• Coaja unei portocale
• 60-70 g de zahar tos
• Un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Puneti orezul cu putina apa si sarea la fiert, apoi adaugati laptele si esenta de vanilie. Fierbeti orezul la temperature joasa, timp de 30-35 de minute, adaugand spre sfarsit coaja de portocala rasa si chiar in ultimul moment zaharul, pentru a preveni lipirea acestuia de fundul vasului.

Taiati portocala in felii si incingeti untul intr-o tigaie cu marginile inalte, adaugand restul de zahar. Dupa ce zaharul s-a dizolvat si a capatat culoare aurie, adaugati feliile de banana si acoperiti-le pe toate partile cu unt dulce.

Servit acest orez cu lapte in boluri mici sau pahare largi cu feliile de banana dulci deasupra.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa