Aripioare la cuptor cu sos de prune

aripioare-cu-sos-de-prune-totul-despre-mame

Rețetă de toamnă – aripioare la cuptor cu sos de prune

O altă rețetă pe care o puteți încerca în această toamnă este cea de aripioare la cuptor cu sos de prune. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele pe care vi le-am pregătit ajung pentru întreaga familie. Iată cum puteți prepara un deliciu culinar tomnatic în propria bucătărie!

Ingrediente pentru aripioare la cuptor cu sos de prune:

2 kilograme de aripioare de pui
1/3 cană cu sos de soia
1/3 cană cu miere
2 linguri de ulei vegetal
6 căței de usturoi

pentru sosul de prune:

500 grame de prune
1/2 cană cu oțet alb
1/4 cană de apă
4 bucăți de ghimbir
4 căței de usturoi
1/2 ceapă medie
1 lingură de sare
2 ardei roșii mici
3 stele de anason
1 baton de scorțișoară
75 grame de zahăr

5 pași pentru a prepara aripioare la cuptor cu sos de prune:

1. Prunele se spală bine sub un jet de apă rece, li se scot sâmburii și se taie în sferturi. Usturoiul se curăță și se zdrobește. Ghimbirul se curăță și se toacă mărunt. Ardeii se curăță de semințe și se toacă în bucăți mici. Usturoiul se curăță și se zdrobește, iar ceapa se curăță și se taie mărunt.

2. Pentru a prepara sosul de prune, se combină toate ingredientele într-o cratiță medie și se aduc la punctul de fierbere.

3. Se reduce focul și se fierbe sosul timp de 15 minute sau până când prunele, usturoiul, ghimbirul și ceapa se înmoaie complet. Scoateți anasonul și batonul de scorțișoară și treceți amestecul printr-o sită.

4. Pentru a prepara aripioarele la grătar se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Usturoiul zdrobit se amestescă împreună cu mierea, sosul de soia și uleiul vegetal. Aripioarele se înjumătățesc și se marinează în sosul preparat cu miere și soia.

5. Se lasă la cuptor timp de 20 de minute sau până când se gătesc aripioarele complet. Acestea se servesc cu sosul de prune.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație