Broccoli & conopidă cu unt

Broccoli și conopidă cu unt și mirodenii la cuptor

Oare cum ar fi arătat lumea fără legume? Vai, ce am mai fi pus noi la cuptor, cu mirodenii și cu unt? Hmm, să nu ne gândim la acest scenariu pesimist, ci mai bine ne apucăm să pregătim o cină light, dar foarte gustoasă, cu broccoli și conopidă.

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie și 1 broccoli (aproximativ 1 kilogram)
  • 100 de grame de unt
  • 1 linguriță de ierburi aromate
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • sare, piper

 

Cum se face? Desfaceți broccoli și conopida și puneți buchețelele într-un castron. Într-o tigaie nonaderentă topiți untul, adăugați mirodeniile și puneți sare și piper după gust. Turnați acest amestec peste buchețelele de broccoli și de conopidă astfel încât să le acoperiți cât mai bine. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C, puneți hârtie de copt într-o tavă și așezați conopida și broccoli într-un singur strat. Dați la cuptor pentru aproximativ 45 de minute și aveți grijă să întoarceți buchețelele cel puțin o dată, ca să fie rumenite pe ambele părți. Acest fel de mâncare se poate mânca simplu, sau alături de carne sau pește.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație