Cartofi copţi

Serile de toamnă au farmecul lor: lăsăm umbrela la intrare, punem muzică și facem cartofi copți. Mmm! Ce idee bună! Și copiii vor fi încântați de această idee (mai puțin de prima parte, cea cu lăsatul umbrelei la intrare, pentru că sigur vor vrea să facă baie cu ea). Noi vă sugerăm o rețetă extrem de simplă, dar absolut delicioasă:

 

Ingrediente:

  • 200 gr de telemea
  • 7 cartofi albi
  • 50 gr de urdă
  • 1 linguriță de unt
  • 2-3 linguri de iaurt gras sau smântână
  • cașcaval ras (sau parmezan)
  • sare, piper și pătrunjel după gust

 

Cum se face? Spălați cartofii cu atenție, frecați-i cu puțină sare și puneți-i la cuptor, la 180 de grade C, pentru 45 de minute. După ce sunt gata, lăsați-i să se răcească un pic și, cu o lingură, scoateți-le cam trei sferturi din miez. Sfărâmați brânza cu o furculiță și amestecați-o apoi cu iaurtul sau smântâna, untul și miezul scos din cartofi. Frecați cu furculița până când obțineți un amestec omogen și condimentați cu sare, piper și pătrunjel după gust. Acum puneți amestecul cu lingura înapoi în cartofi, radeți deasupra cașcaval sau parmezan puneți cartofii încă cinci minute în cuptorul încins pentru a obține o delicioasă crustă aurie. Mirosul de cartofi copți probabil că i-a adunat deja pe toți membrii familiei în apropierea cuptorului, nu vă rămâne decât să puneți niște muzică și să vă bucurați de această minunată cină.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație