Cartofi cremoși la cuptor

Cartofi aromați pentru seri reci

 

Dacă tot am stabilit că vom mânca în fiecare zi împreună, că ne vom așeza cu toții la masă și vom povesti ce am făcut peste zi, ce s-a întâmplat la ședința de la prânz, ce cântec nou am învățat la grădiniță și ce subiect ne-a picat la lucrare la biologie, ce ați spune dacă am pregăti niște cartofi delicioși la cuptor, cremoși în interior și cu crustă crocantă, care vor fi pe placul întregii familii?

 

Ingrediente:

  • 10 cartofi albi de mărime medie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de ierburi aromatice (cimbru, mărar, măghiran)
  • 700 de ml de smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • 500 de grame de brânză rasă (tip Emmentaler)
  • 1/ linguriță de piper alb
  • 1 linguriță de unt

 

Cum se fac? Curățați cartofii de coajă, tăiați-i rondele și puneți-i la fiert cu sare, puțin ulei și ierburi aromatice. Lăsați-i să fiarbă până când sunt aproape gata (aproximativ 30 de minute). Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C și pregătiți sosul pentru cartofi. Într-un bol adânc bateți bine ouăle, adăugați smântâna, brânza rasă și piperul alb și mixați câteva minute. Ungeți cu unt un vas termorezistent și așezați un strat de cartofi, un strat de sos, un strat de cartofi și tot așa. Dați la cuptor pentru 40 de minute sau până se formează o crustă ușor crocantă. E vremea să vă spuneți „Poftă bună!”

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație