Chifteluțe în sos dulce

Chiftelute cu sos dulce de rosii

Chiftelute cu sos dulce de rosiiChifteluțe la cuptor,  în sos de roșii cu zahăr brun

Chifteluțele marinate rămân unul dintre felurile noastre preferate de mâncare din copilărie, alături de macaroanele cu brânză sau de puiul în sos de smântână. Dar ce-ar fi ca, de data aceasta, să le gătim un pic diferit, cu un sos dulceag, la cuptor, fără să călim ceapa înainte, și să lăsăm toate aromele să se combine în cuptor?

Primește cele mai utile articole de parenting direct la tine în Inbox

Scrie-ne adresa ta de email

Din experiență proprie vă spunem că este o idee excelentă!

Ingrediente

700 g carne tocată (vită sau curcan)

1 ou

1 linguriță de sare și 1/4 linguriță piper

1 ceapă mică tocată fin

3 căței de usturoi pisați

boia dulce (opțional)

Pentru sos:

Recomandări



2 căni sos de roșii

5 linguri zahăr brun

1/2 ceapă mică tăiată fin

3 căței usturoi pisați

busuioc sau pătrunjel proaspăt

Cum se fac chifteluțele cu sos dulce?

Tocați carnea sau, dacă luați carne gata tocată, începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 grade C. Amestecați carnea tocată cu oul, sarea, piperul, ceapa și usturoiul. Dacă doriți, puteți adăuga și un praf de boia dulce. Amestecați bine, formați chifteluțele și puneți-le într-o tavă înaltă. Acum ocupați-vă de sos: amestecați într-un bol sosul de roșii, zahărul brun, usturoiul și ceapa și turnați acest sos peste chifteluțele din tavă. Dați la cuptor pentru aproximativ  o oră.

Înainte de servire, presărați deasupra puțin busuioc sau pătrunjel proaspăt.

Ah, și încă ceva! Aceste chifteluțe cu sos dulce pot fi servite cu succes întregii familii, la cină, dar, dacă aveți planuri de picnic pentru prânzul de a doua zi, puteți face niște sandviciuri delicioase cu câte două chifteluțe între două felii de pâine, însoțite de o frunză de salată. Mmm!

Și, pentru că tot a venit vorba de rețetele din copilărie, poate a venit momentul să faceți și o ciocolată de casă!