Ciulama de pui cu mămăliguţă. Rețeta copilăriei. VIDEO

Pentru ciulama:

  • Pieptul unui pui mediu, aproximativ 500 g
  • 5 linguri de unt
  • 5-6 linguri de făină
  • 1 morcov mic curăţat
  • 1 ceapă mică curăţată
  • ¼ de ţelină sau un păstârnac curăţat
  • 1 pahar de lapte gras
  • 1  linguriţă de sare
  • ½ linguriţă de boabe de piper negru
  • ¼ de linguriţă de nucşoară rasă


Ingrediente:

Pentru mămăliguţă:

  • 150 g de mălai grişat
  • 500 ml de apă
  • 1 lingură de unt
  • 2/3 linguriţă de sare

Mod de preparare:
Fierbeţi pieptul de pui în  2 L de apă , la temperatură medie, spumând ori de câte ori este nevoie. După ce supa nu mai ridică spumă, adăugaţi legumele, continuând fierberea încă 25-30 de minute, apoi scoateţi legumele şi carnea, strecurând supa.

Într-o cratiţă cu fundul gros înmuiaţi uşor untul, la temperatură joasă, adăugând făină şi amestecând până se formează un cocoloş. Adăugaţi supă caldă, câte un polonic o dată şi amestecând totul cu un tel până nu mai sunt cocoloaşe. La un moment dat veţi observa că ciulamaua devine că o cremă fină şi fluidă, iar din acel moment nu mai adăugaţi decât laptele şi nucşoara, fierbând compoziţia uşor.

Atenţie! S-ar putea să nu aveţi nevoie de toată supa.

După ce pieptul s-a răcit puţin tăiaţi-l cubuleţe, adaugandu-l în ciulama când aceasta mai are 5-6 minute de fiert, împreună cu nucşoara şi cu sare, dacă mai este nevoie.

În timp ce puiul fierbe puneţi apa de mămăligă la fiert într-o oală lărguţă împreuna cu sarea şi untul, iar când aceasta începe a clocoti, adăugaţi mălaiul „ploaie” amestecând viguros. Reduceţi focul la minim şi acoperiţi oala cu capac. Amestecaţi în mămăligă de câteva ori, iar după 20-22 de minute răsturnaţi-o pe o farfurie sau platou.

Încercați și rețeta: Ciulama de pui – prânzul mămicilor chibzuite

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație