Creveți pane și sos cocktail, o rețetă pentru o cină sofisticată

Iulia Mirică

Atunci când aveți musafiri la cină și vă doriți un preparat mai sofisticat, puteți încerca această rețetă de creveți pane la cuptor, alături de un sos cocktail absolut delicios.

Cu toate că durează mai mult până este gata (aproximativ 4 ore), nu veți regreta timpul petrecut în bucătărie, când veți gusta rezultatul final. Iată ce pași trebuie să urmați pentru această rețetă aromată!

Ingrediente pentru creveți pane și sos cocktail:

900 grame de creveți mari, decorticați
4 căței de usturoi, tocați
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de măsline
3 linguri de unt
1/2 ceapă mare dulce, tocată cuburi
2 linguri de semințe de coriandru, prăjite
1 linguriță de cimbru proaspăt tocat
2 căni cu roșii conservate, pasate
1 frunză de dafin
coaja de la 1/2 lămâie
2 linguri de zeamă de lămâie
3-4 linguri de hrean proaspăt ras
1/8 linguriță de piper Cayenne
4 lingurițe de zahăr
2 salate verzi

4 pași pentru a prepara creveți pane și sos cocktail:

1. Creveții se spală și se lasă pe un prosop de hârtie pentru a se usca, după care se pun într-un bol alături de usturoiul tocat, un vârf de cuțit de sare, 1/2 linguriță de piper negru și uleiul de măsline. Se lasă la frigider timp de minimum 2 ore, cel mult 8 ore.

2. Pentru sos, se încinge untul într-o tigaie mare. Se adaugă ceapa și 1/4 linguriță de sare și se fierbe la foc mediu, amestecând des, până când ceapa devine arămie, între 10 și 15 minute. Se adaugă coriandrul și cimbrul și se amestecă bine.

3. Se adaugă și roșiile pasate, 1/4 linguriță de piper negru, foaia de dafin și coaja rasă de lămâie. Se lasă la gătit, la foc mediu-scăzut, pentru 10-15 minute sau până când se îngroașă sosul. Se adaugă zeama de lămâie, hreanul, piperul Cayenne și zahărul și se gustă. Se toarnă sosul într-un bol mic și se lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de servire.

4. Pentru a prepara creveții, se încălzește cuptorul la 218 grade Celsius, se adaugă creveții marinați într-o tavă de cuptor, cu o hârtie de copt pusă și se lasă pentru aproximativ 10 minute la cuptor. Se așază creveții pe foile de salată și se servesc cu sosul cocktail.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa