Curcan cu legume la cuptor

curcan-cu-legume-la-cuptor-totul-despre-mame

Rețetă de curcan cu legume la cuptor

Această rețetă de curcan cu legume la cuptor este perfectă pentru 6 porții, având nevoie de 30 de minute pentru preparare și 1 oră și 45 de minute pentru a fi gata.

Este ușor de preparat, iar rezultatul final suntem sigure că va încânta papilele gustative ale tuturor celor prezenți la masă.

Ingrediente pentru curcan cu legume la cuptor:

2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 lingură de miere
1 cartof dulce
1 păstârnac mic
1 bulb de fenicul
1 ceapă roșie mare
1/2 ceașcă de caise uscate
2-3 crenguțe de rozmarin
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
1 căței mic de usturoi
coaja rasă și zeama de la 1/2 lămâie
1 piept de curcan

4 pași pentru a prepara curcan cu legume la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se amestecă 1 lingură de ulei de măsline cu 1 lingură de miere și 2 linguri de apă într-un bol. Legumele se spală, se curăță, se taie mărunt și se adaugă alături de rozmarin într-o tavă de cuptor. Se adaugă 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat. Se pune și amestecul cu miere și se amestecă. Se lasă la cuptor până când se înmoaie legumele, pentru aproximativ 30 de minute, amestecându-se o singură dată.

2. Între timp, se amestecă uleiul rămas cu usturoiul curățat și tăiat mărunt, coaja de lămâie și puțin rozmarin într-un bol mic. Se freacă pieptul de curcan cu acest amestec. Se condimentează cu sare și piper și se aduce carnea la temperatura camerei.

3. Se așază curcanul pe partea de sus a legumelor în tavă, se lasă la cuptor până când pielea curcanului devine maronie, pentru aproximativ 1 oră – 1 oră și 15 minute. Se transferă curcanul pe un tocător și se lasă 20 de minute să se odihnească.

4. Se adaugă zeama de lămâie peste legume și se amestecă. Pieptul de curcan se feliază și se servește cu legumele coapte.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație