Lasagna – un preparat cu aromă italienească

Rețetă delicioasă de lasagna perfectă pentru cină

Când vă e dor de Italia și de aromele sale de neuitat, pregătiți pentru întreaga familie această lasagna delicioasă! Perfectă atunci când este preparată cu foi proaspete de paste, lasagna de mai jos fi făcută și cu ajutorul foilor uscate. Diferența este că pe acestea va trebui să le fierbeți la foc mic pentru a le înmuia, înainte de a le utiliza.

Atenție, am înlocuit la această rețetă sosul bechamel cu un sos pe bază de smântână, pentru un timp de preparare mai redus. Amestecul de carne de vită și carne de porc este delicios și poate folosit și pentru spaghete bolognese, cannelloni și alte feluri de paste umplute.

Ingrediente pentru 10 porții de lasagna:

4 felii de bacon afumat
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1 ceapă
1 morcov
2 căței de usturoi
2 linguri rase de ierburi proaspete (oregano, rozmarin, cimbru)
ulei de măsline
400 grame de carne de vită
200 grame de carne de porc
800 grame de roșii de la conservă (preferabil făcută în casă)
2 pahare de apă
2 frunze de dafin
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
400 grame de foi de lasagna
400 grame de mozzarella

Ingrediente pentru sosul alb:

500 mililitri de smântână
2 pumni de parmezan proaspăt ras
un pic de lapte (opțional)

5 pași pentru a prepara lasagna:

1. Se încălzește cuptorul la 180°C/treapta 4 pe gaz. Într-o tigaie se prăjesc baconul și scorțișoara, se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt, morcovul tocat mic, usturoiul zdrobit și ierburile și 4 linguri de ulei de măsline. Se amestecă, se adaugă și carnea de porc și cea de vită tocate. Se gătesc aproximativ 5 minute, se adaugă roșiile, apa și frunzele de dafin. Se aduce compoziția la fierbere.

2. Se ia o coală de hârtie de copt, se umezește și se pune pe partea de sus a tigăii, cu un capac pus deasupra, de asemenea. Apoi se așază tigaia în cuptorul preîncălzit timp de 2 ore sau se fierbe pe o plită, la un foc mic spre mediu, pentru aproximativ o oră și jumătate.

3. Se amestecă smântâna, o mână de parmezan cu sare și piper. Puteți dilua puțin amestecul cu lapte.

4. Se dă cuptorul la 200ºC/treapta 6 la cuptor pe gaz. Pentru a asambla lasagna, frecați un vas termorezistent pe interior cu ulei de măsline, puneți câteva foi de lasagna la bază și pe laterale. Se adaugă un strat de carne, unul de sos alb și se presară și parmezan. Repetăm acest procedeu până terminăm compoziția, ultimul strat fiind de foi de lasagna acoperite cu sos alb.

5. Se mai presară o mână de parmezan pe deasupra și se lasă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, până când preparatul devine arămiu.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație