Paste carbonara cu dovlecei

paste-carbonara-cu-dovlecei-totul-despre-mame

Rețetă de pe malurile Mediteranei – paste carbonara cu dovlecei

Pastele carbonara reprezintă o rețetă clasică italienească, ce folosește smântână, bacon și parmezan, fiind absolut delicioase. Însă știați că puteți face și paste carbonara cu dovlecei? Când vine vorba de paste puteți alege și spaghetti sau linguine, însă italienii folosesc penne pentru acest tip de rețetă.

Ingrediente pentru paste carbonara cu dovlecei:

sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
6 dovlecei de mărime mijlocie
450 grame de paste penne
4 gălbenușuri mari de ou
1/2 ceașcă de smântână
2 pumni de parmezan proaspăt ras
ulei de măsline
12 felii groase de pancetta sau bacon mărunțit
1 buchet mic de cimbru proaspăt
câteva flori de dovlecel (opțional)

4 pași pentru a prepara paste carbonara cu dovlecei:

1. Se pune o oală cu apă și sare la fiert. Dovleceii se spală și se taie în jumătate sau chiar în sferturi cei mai mari, pe lungime. Tăiați și aruncați mijlocul pufos. Feliați dovleceii cam la aceeași dimensiune cu pastele penne. Se adaugă pastele în apa care fierbe și se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. Pentru a face sosul, se pun gălbenușurile de ou într-un castron, se adaugă smântâna și jumătate de parmezan și se amestecă împreună cu o furculiță. Se asezonează cu sare și piper și se dau la o parte.

3. Se încălzește o tigaie foarte mare, se adaugă un strop de ulei de măsline și se prăjește pancetta sau baconul până devine maroniu. Se adaugă feliile de dovlecei și 2 vârfuri de cuțit de piper negru. Se presară frunzele de cimbru spălate și mărunțite și se amestecă bine. Se prăjesc ingredientele până când se înmoaie ușor.

4. După ce fierb pastele se scurg imediat, păstrând puțin din apa în care au fiert. Se adaugă pastele în tigaia cu dovlecei și bacon, se amestecă bine și se închide focul. Se adaugă imediat sosul și foarte puțină apă. Se amestecă și se presară parmezan ras pe deasupra.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație