Paste la cuptor în vas de lut

paste-in-vas-de-lut-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă de paste la cuptor

Această rețetă de paste la cuptor este iubită în Italia.

Este preparată de obicei de familii la diferite adunări sau sărbători, fiind ideală și pentru weekend-urile în care vreți să-i răsfățați pe cei dragi cu un preparat gustos.

Află cum poți prepara și tu pastela cuptor atât de bune, încât musafirii te vor întreba de ce nu îți deschizi un restaurant!

Ingrediente pentru paste la cuptor:

sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline extra virgin
1 ceapă albă tocată mărunt
2 căței de usturoi feliați
1-2 ardei roșii uscați
1,5 kilograme de roșii
1 pumn de frunze de busuioc proaspăt
1 lingură de oțet de vin roșu, opțional
400 grame de paste Orecchiette
4 pumni de parmezan ras
420 grame de mozzarella

5 pași pentru a prepara paste la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / treapta 6 pe gaz și se pune o oală mare cu apă sărată la fiert. Într-o tigaie în care ați pus ulei de măsline, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul feliat și ardeiul iute din care ați scos semințele și se lasă la călit pentru aproximaiv 10 minute, până când se înmoaie ingredientele, dar nu capătă altă culoare.

2. Se scoate miezul roșiilor cu ajutorul vârfului unui cuțit, se pun în apă care fierbe și se lasă pentru aproximativ 40 de secunde, până când începe să se decojească, după care se scot cu o lingură de lemn cu fante din apă.

3. Roșiile se pun într-un bol, se dă drumul la apă rece peste ele, după care se scot cojile, semințele și se toacă mare. Se adaugă roșiile în tigaia cu ceapă și usturoi, împreună cu un pahar mic cu apă. Se aduce la punctul de fierbere și se fierbe pentru aproximativ 20 de minute. Se folosește un blender pentru a pasa sosul. Frunzele de busuioc se spală, se adaugă în sos și se asezonează cu sare, piper și foarte puțin oțet din vin roșu.

4. După ce ați pregătit sosul, se aduce o oală cu apă la punctul de fierbere. Se adaugă pastele și se gătesc în funcție de instrucțiunile de pe pachet, se scurg bine și se amestecă bine cu jumătate din sosul de roșii și o mână de parmezan proaspăt ras. Într-un vas mai mare din lut, uns cu puțin ulei de măsline, se adaugă un strat de paste, urmate, de puțin sos de roșii, 1 mână de parmezan proaspăt ras și felii subțiri de mozzarella.

5. Repetați procedeul până când se termină ingredientele, la suprafață lăsând un strat de brânză. Se lasă la cuptor pentru 15 minute sau până când devin aurii și se creează o crustă crocantă la suprafață.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație