Păstrăv cu roșii și ardei iute

Peste cu rosii si ardei

Peste cu rosii si ardeiPăstrăv delicios cu roșii cherry și ardei roșu

Simțim nevoia să vă amintim un lucru fundamental: nu trebuie să ne petrecem toată ziua în bucătărie pentru a pregăti o cină memorabilă. Rețeta pentru o cină de vis este următoarea: câțiva musafiri simpatici, copii binedispuși, inspirație și câteva ingrediente de calitate, cum ar fi acestea:

Ingrediente:

4 fileuri de păstrăv (sau alt pește alb)

10-12 roșii cherry (sau 2-3 roșii mari)

1 ardei roșu, eventual iute

1 ceapă mică

1 linguriță ulei de măsline

2 linguri unt moale

sare și piper după gust

cimbru proaspăt pentru decor

1/4 cană parmezan răzuit

Cum se face?

Combinați într-un bol sucul de lămâie, sarea și piperul și ungeți fielurile de pește cu acest amestec. Încingeți apoi uleiul de măsline într-o tigaie nonaderantă, puneți bucățile de pește și lăsați-le 3-4 minute pe o parte și 2-3 minute pe cealaltă. Urmăriți-le cu atenție, deoarece peștele se arde cât ai zice „pește”.

Trageți tigaia de pe foc, amestecați în alt bol parmezanul ras cu untul, îmbrăcați bucățile de pește cu acest mix și mai dați-le câteva minute la foc. Adăugați și legumele tăiate. De îndată ce parmezanul începe să se topească și legumele devin suculente, puneți un capac și mai lăsați la foc mic pentru un minut. Adăugați puțin cimbru proaspăt, care merge de minune cu aroma de roșii coapte, și bucurați-vă de această cină de poveste!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație