Peşte spadă la cuptor

peste-spada-in-crusta-de-ierburi-totul-despre-mame

Rețetă de pește spadă cu lămâie și crustă de ierburi

Această rețetă de pește spadă la cuptor este absolut delicioasă și poate fi preparată pentru 4 persoane cu ingredientele pe care vi le-am pregătit. Vă recomandă și un piure sau câte o porție de cartofi natur pentru a asorta gustul peștelui cu un preparat mai puțin aromat, dar care să îl completeze perfect. Iată cât de ușor puteți prepara și voi acasă o rețetă demnă de malurile Mediteranei!

Ingrediente pentru pește spadă la cuptor:

pentru crustă:
50 grame de unt nesărat
1 pumn de frunze de pătrunjel proaspăt
1 pumn de frunze de busuioc proaspăt
coaja rasă de la 1 lămâie
100 grame de muguri de pin prăjiți
100 grame de pesmet fin

pentru peștele spadă:
2 linguri de ulei de măsline
4 fileuri de pește spadă (de aproximativ 150 grame fiecare)
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
suc de lămâie

4 pași pentru a prepara pește spadă la cuptor:

1. Cuptorul se încălzește la 200 grade Celsius / treapta 6 pe gaz. Frunzele de busuioc proaspăt și cele de pătrunjel se spală bine și se toacă mărunt. Lămâia se spală sub un jet de apă rece și se dă pe răzătoare, urmând să stoarceți și zeama din ea cu ajutorul unui storcător.

2. Pentru a face crusta de ierburi, se amestecă untul, pătrunjelul, busuiocul, coaja de lămâie, mugurii de pin și pesmetul fin într-un procesor de alimente și se amestecă bine, până când obțineți o pastă.

3. Pentru a prepara peștele spadă, se ung fileurile de pește cu puțin ulei de măsline, după care se pun într-o tigaie foarte fierbinte și se lasă câte un minut pe fiecare parte. Se scot fileurile de pește din tigaie și se pun într-o tavă de cuptor, pe care ați pus o foaie de copt în prealabil.

4. Se asezonează fileurile de pește spadă cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se stoarce o lămâie peste. Se împrăștie și amestecul format pentru crustă pe fiecare fileu, după care se lasă la cuptor pentru 10-12 minute sau până când s-au gătit.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație