Piept de pui şi sos de muştar

piept-de-pui-cu-sos-de-mustar-tdm

Rețetă ușoară de piept de pui cu sos de muștar

Gătitul pieptului de pui poate fi dificil, deoarece este o carne destul de fadă. Această rețetă de piept de pui cu sos de muștar dă un gust special pieptului de pui și nu îl lasă să devină prea uscat. Pieptul de pui cu sos de muștar poate fi servit cu cartofi fierți.

Ingrediente pentru piept de pui cu sos de muștar:

4 piepturi de pui fără piele
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 albușuri de ou
4 linguri de amidon de porumb
2 linguri de muștar Dijon
2 linguri de cereale integrale de muștar
1 linguriță de muștar uscat
1 lingură de hrean ras
1/2 ceașcă de smântână
1 cană de supă de pui
3 linguri de unt topit
1 linguriță de frunze de cimbru
2 linguri de arpagic fragmentat

6 pași pentru a prepara piept de pui cu sos de muștar:

1. Pieptul de pui se taie la o dimensiune, formă și grosime uniformă, la aproximativ 1,3 centimetri grosime. Se asezonează cu generozitate cu sare și piper negru proaspăt măcinat pe ambele părți.

2. Într-un bol de dimensiuni mari, se amestecă albușurile de ou până când obțineți o spumă, se adaugă amidonul de porumb și se amestecă bine. Se adaugă pieptul de pui feliat și se tapetează bine cu amestecul de amidon de porumb, după care se acoperă cu o folie alimentară și se marinează timp de 30 de minute. Puiul poate fi marinat și mai multe ore, dacă aveți timp.

3. Între timp, într-un bol mic se amestecă împreună muștarul Dijon, cerealele integrale de muștar, muștarul uscat, hreanul dat pe răzătoare și smântâna și se dă deoparte.

4. Untul se pune într-o tigaie, la foc mediu. Se pune și pieptul de pui în tigaie, lăsându-se 30 de secunde pentru a se rumeni ușor. Scoateți pieptul de pui pe prosoape de hârtie. Aruncați restul de unt și ștergeți tigaia.

5. Se adaugă muștarul și smântâna în tigaie, alături de supa de pui. Amestecați împreună pentru a face un sos subțire și lăsați la foc mic. Se pune puiul înapoi în tigaie și se fierbe compoziția timp de 1 minut, acoperiți cu un capac și se mai lasă la fiert timp de 2 minute.

6. Opriți focul și lăsați acoperit încă 1-2 minute sau până când carnea este fermă la atingere. Se pune pieptul de pui pe un platou, sosul se aduce la punctul de fierbere, se adaugă cimbrul tocat și se lasă pe foc până când scade și se îngroașă. Turnați sosul peste pui, presărați arpagicul tăiat mărunt și puteți servi.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație