Piure de morcovi

Piure gustos pentru iubitorii de morcovi

Dacă v-ați plictisit de piureul de cartofi (delicios, dar omniprezent), noi vă sugerăm să faceți un drum la piață, să alegeți morcovii cei mai cu vino-ncoa’ pe care îi întâlniți și să pregătiți acest piure delicios care poate fi servit ca atare sau poate însoți o friptură la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 kg de morcovi
  • 1 lingură de făină
  • 80 gr unt
  • 1/2 pahar lapte (se poate înlocui cu apă)
  • sare, piper
  • măsline negre pentru decor

Cum se face? Spălați și curățați morcovii, după care îi tăiați în rondele groase și îi puneți la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, fie îi pasați cu furculița, fie cu blenderul de mână, fără să îi transformați în pastă. Într-un alt vas, topiți untul la foc potrivit, adăugați făina și amestecați bine. Turnați laptele sau apa fierbinte peste acest amestec și apoi morcovii piure. Amestecați de câteva ori pe foc și piureul de morcovi este gata.

Decorați-l cu câteva măsline negre și alegeți o față de masă închisă la culoare, portocaliul morcovilor va arăta spectaculos!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație