Pui crocant şi iaurt cu ierburi

Rețetă de pui crocant cu iaurt și ierburi aromate

Rețeta aceasta de pui crocant merge perfect cu un sos de iaurt și ierburi aromate, iar la prepararea sa le puteți cere ajutorul celor mici, mai ales când vine vorba de trecerea puiului prin pesmetul creat în casă. Aveți nevoie de aproximativ o oră și jumătate pentru a o prepara, iar gradul de dificultate sunt sigură că nu vă va da bătăi de cap.

Ingrediente pentru a prepara pui crocant și iaurt cu ierburi:

pentru pui crocant:

400 grame de piept de pui, fără pieliță
ulei de măsline
1 lămâie
2-3 felii groase de pâine (aproximativ 120 grame)
1 linguriță de boia de ardei dulce
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

pentru iaurt cu ierburi:

4 crenguțe de mentă proaspătă
1 lămâie
1/4 cățel de usturoi
200 grame de iaurt natural
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

6 pași pentru a prepara pui crocant și iaurt cu ierburi:

1. Pentru a prepara iaurtul cu mentă, se alege, spală și toacă mărint menta pe un tocător, aruncând tulpinile. Se pune într-un bol. Lămâia se dă pe o răzătoare fină, iar jumătate din cantitatea de coajă rasă se adaugă în bol. Lămâia se taie în jumătate, se stoarce sucul într-un bol și se scot sâmburii. Se curăță și se toacă mărunt usturoiul și adaugă în bolul cu mentă. Adăugați și iaurtul, un vârf de cuțit de sare și de piper, după care se amestecă totul împreună. Adăugați zeamă de lămâie după gust și se dă la o parte (se lasă la rece până când este gata puiul).

2. Se adaugă jumătate din combinația de iaurt cu mentă într-un bol, iar jumătatea rămasă o puteți lăsa în continuare la frigider, acoperită cu folie alimentară. Pe un tocător, se taie pieptul de pui în fâșii de 2 centimetri, apoi se adaugă în iaurt, asigurându-vă că fiecare bucățică este bine acoperită. Se pune o folie de plastic deasupra bolului și se lasă pentru aproximativ 30 de minute la marinat.

3. Se încălzește cuptorul la 190ºC / treapa 5 pe baz și se unge ușor o tavă de copt cu ulei de măsline și se pune deoparte. Lămâia se dă printr-o răzătoare fină pe un tocător.

4. Pâinea se taie în bucăți mai mari, după care se introduce într-un procesor de alimente. Pesmetul obținut se pune într-un bol, alături de coaja de lămâie, boiaua de ardei și un vârf de cuțit de sare și de piper și se amestecă bine.

5. Se împrăștie pesmetul pe o farfurie mare, se scoate carnea din frigider și se trece fiecare fâșie prin pesmet, până sunt toate acoperite.

6. Se așază fâșiile de pui în tavă, lăsând un mic spațiu între acestea. Se stropesc cu o lingură de ulei de măsline și se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când devin aurii.

Sfaturi:

Puteți adăuga și alte ierburi pentru a aroma, sau puteți folosi mărar și pătrunjel în locul mentei.

Asigurați-vă că așezați puiul în tava de copt într-un singur strat – acest lucru vă va ajuta să gătiți uniform preparatul.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație