Pui în sos de smântână

Vă lasă gura ideea de pui în sos de smântână? Atunci în mod cert trebuie să încercaţi această rețetă!
Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 pulpe de pui întregi, de aproximativ 150 g/bucată
  • 80 g  de unt
  • 2 linguri  de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă medie curăţată
  • 1 ardei gras roşu curăţat
  • 1 ardei gras verde curăţat
  • 3-4 căţei de usturoi curăţaţi
  • 12-14 roşii cherry spălate
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ½ L de supă de pasăre
  • 200 g de orez cu bobul lung
  • 1 linguriţă de sare

Mod de preparare:

Încingeţi uleiul şi ½ din unt într-o cratiţă cu baza groasă şi mânere metalice pentru a putea fi introdusă în cuptor mai apoi. Rumeniţi  pulpele pe toate părţile, apoi scoateţi-le pe o farfurie caldă, presărându-le cu ½ de linguriţă de sare, iar în locul acestora sotaţi, la temperatură joasă, ceapa şi ardeiul până au devenit moi.

Adăugaţi usturoiul, pulpele rumene, roşiile cherry şi supa de pasăre, gustând de sare şi introduceţi vasul acoperit în cuptorul încins la temperatură de 180°C.

În timp ce pulpele se coc în cuptor, firbeţi orezul, timp de 20-22 de minute, acoperit şi la temperatură joasă, împreună cu 700 ml de apă şi restul de sare. După cele 20 de minute opriţi focul, fără să ridicaţi capacul încă, timp de 5-6 minute, apoi răvăşiţi orezul cu o furculiţă.

După 40 de minute verificaţi pulpele şi, dacă sunt fragede, scoateţi-le pe o tavă împreună cu sosul de legume şi puneţi de jur împrejur orez fiert.

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație