2 reţete cu somn

2 modalități delicioase de a prepara somnul

Dacă ați rămas fără idei pentru prepararea unor rețete delicioase pentru întreaga familie, ne-am gândit să vă prezentăm două rețete cu somn.

Somnul este un pește de apă dulce care are toate șansele să devină unul dintre peștii preferați ai familiei!

Somn la cuptor

Ingrediente pentru somn la cuptor:

2 linguri de mălai
2 lingurițe de mix de condimente cajun
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță de busuioc uscat
1/4 linguriță de usturoi curățat și tocat mărunt
1/4 lingură de zeamă de lămâie
2 fileuri de somn
1/4 linguriță de boia de ardei

2 pași pentru a prepara somn la cuptor:

1. Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-o pungă mare de plastic resigilabilă se combină mălaiul, mixul de condimente cajun, cimbrul, busuiocul, usturoiul, zeama de lămâie, sarea și piperul. Se adaugă somnul și se agită, până când este acoperit de condimente.

2. Într-o tavă, se pune hârtie de copt, se unge cu puțin ulei, se adaugă peștele, se presară boia de ardei și se lasă pentru 20-25 de minute, sau până când peștele este gătit.

 

Somn cu legume

Ingrediente pentru somn cu legume:

1 cană de orez alb
1/4 ceașcă de ulei de canola
3 tulpini de țelină
1 ardei gras verde
1 ceapă medie
1 linguriță de usturoi proaspăt tocat
sare
piper negru proaspăt măcinat
1/4 linguriță de piper cayenne
2 lingurițe de suc de lămâie
2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt tocat
5 fileuri de somn
2 linguri de mix de condimente cajun

4 pași pentru a prepara somn cu legume:

1. Într-o oală mare, se pun 5 căni și jumătate de apă la fiert, la foc mediu. Se adaugă orezul, se dă focul la mic și se fierbe până când orezul a absorbit toată apa, este ușor și pufos, aproximativ 15-20 de minute. Se transferă orezul într-un bol și se pune deoparte.

2. Într-o tigaie mare la foc mediu-mare, se adaugă 2 linguri de ulei de canola, și țelina, ardeiul gras, ceapa și usturoiul curățate și tăiate mărunt în prealabil, se condimentează cu sare și piper și se lasă aproximativ 5 minute la călit. Se adaugă sucul proaspăt de lămâie, pătrunjelul tocat și se fierb pentru un minut.

3. În timp ce căliți legumele, se pune un grill pe aragaz, la foc mare, somnul se periază cu puțin ulei de canola și se presară cajun. Se așază somnul pe grătar și se lasă câte aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

4. Se aranjează somnul pe un platou și se servește alături de orez și legumele sotate.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație