Salată de pui cu avocado

Iulia Mirică
Salată caldă de pui și avocado

O rețetă savuroasă de salată caldă de pui cu avocado

Cum zilele noastre variază în funcție de diferiți factori, se întâmplă uneori să ne dorim o cină mai ușoară, dar cu un conținut bogat de vitamine și care să ne țină de foame. Am ales o rețetă de salată de pui cu avocado, perfectă pentru momentele în care ne dorim ceva mai fresh pentru masa de seară. Este perfectă și pentru cei mici, datorită aportului de acizi grași esențiali din avocado, precum și vitamina B6 și seleniu din carnea de pui, fiind o alternativă perfectă la un preparat care conține carne roșie.

Ingrediente pentru salată de pui cu avocado:

1 lingură de semințe de floarea soarelui
2 lingurițe de ulei de măsline
4 piepturi de pui (fiecare tăiat în aproximativ 8 bucăți)
175 de grame de fasole verde fină
1 salată verde
1 legătură de ridichi
1 avocado mic copt

Ingrediente pentru dressing-ul salatei:

25 de grame de brânză albastră (Danish Blue)
100 de grame de brânză proaspătă degresată
2 linguri de lapte semi-degresat

7 pași pentru a prepara o salată de pui cu avocado:

1. Se pun semințele de floarea soarelui într-o tigaie mare de teflon și se lasă pentru 1-2 minute la foc mare, până când se prăjesc ușor. Se scot din tigaie și se pun într-un bol.

2. Mai departe, în aceeași tigaie, se toarnă uleiul de măsline și se prăjesc bucățile de pui la foc mare timp de 4-6 minute. Acesta este gata când devine auriu, dar umed în interior.

3. Între timp, se gătește fasolea verde în apă ușor sărată pentru 3-4 minute, până când se înmoaie puțin. Se răcește sub un jet de apă rece, se scorge și se pune deoparte.

4. Brânza albastră se fărâmițează într-un bol. Se adaugă brânza proaspătă, laptele și se amestecă până devine o compoziție omogenă. Se asezonează cu piper negru.

5. Se spală legumele celelalte. Ridichile se feliază, salata se taie sau se rupe, iar avocado se curăță de coajă și se taie în felii.

6. Legumele se pun într-un castron, se adaugă carnea de pui și semințele calde de floarea-soarelui.

7. Se așază preparatul pe 4 farfurii, se pune dressing-ul peste și se servește cald.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa