Salată de sfeclă roşie

Rețetă de salată de sfeclă roșie

Când aud de salată de sfeclă roșie, majoritatea oamenilor se gândesc la bucăți mari de sfeclă stropită cu oțet, un preparat care nu îi încântă prea tare. Însă atunci când sfecla roșie este gătită, fie fiartă sau coaptă, are un gust dulceag și aromat.

Amintiți-vă să purtați un șorț atunci când tocați sfeclă roșie și să spălați bine tocătorul și mâinile, dacă nu vreți să lăsați amprente roșii prin toată casa.

Ingrediente pentru salată de sfeclă roșie:

Pentru salată:
200 grame de frunze de spanac baby
500 grame de sfeclă roșie
400 grame de brânză feta
1 buchețel de mentă proaspătă
1 legătură de ceapă verde
2 ardei roșii

Pentru dressing:
5 linguri de ulei de rapiță
5 linguri de miere
5 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
1 lingură de muștar Dijon

3 pași pentru a prepara salată de sfeclă roșie:

1. Preferabil este să alegeți sfeclă de mărime mijlocie, deoarece este mai gustoasă. Aceasta se fierbe întreagă pentru aproximativ 40 de minute sau până când se înmoaie. Se curăță de coajă și se taie cubulețe mici.

2. Frunzele de mentă și cele de spanac se spală bine sub un jet de apă rece și se scurg bine de apă cu ajutorul unei strecurători. Într-un bol, se pun frunzele de spanac, urmate de cubulețele de sfeclă roșie. Peste, se adaugă brânza feta mărunțită, frunzele de mentă, ceapa verde spălată în prealabil și tăiată rondele. Ardeii roșii se spală, se scot cotoarele, se curăță de semințe și se taie mărunt, adăugându-se în salată.

3. Pentru a face dressingul de salată, se pun uleiul, mierea, sucul de lămâie și muștarul într-un borcan de sticlă cu capac. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se agită bine. Când doriți să serviți salata, se toarnă sosul peste salată și se amestecă ușor pentru a se combina ingredientele.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație