Salată de toamnă

Salată cu dovleac copt, legume și brânză

 

Dacă a trecut vara nu înseamnă că a trecut și vremea salatelor. Nuuu!

Legumele de-abia așteaptă să fie transformate într-o salată delicioasă. Iar dovleacul, cu gustul său dulceag și cu parfumul lui inconfundabil, de-abia așteaptă să fie ingredientul vedetă într-o salată făcută la cuptor.

 

Ingrediente:

  • 1 felie de dovleac pentru plăcintă
  • 2 mere mari
  • 1 ceapă roșie mică
  • 10 verze de Bruxelles
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 1/2 cană de brânză feta
  • pătrunjel proaspăt tocat

 

Cum se face? Simplu, ca orice salată!

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Decojiți dovleacul și tocați-l cuburi. Curățați și tocați merele, varza de Bruxelles și ceapa roșie.

Într-o tavă, puneți hârtie de copt și așezați apoi legumele și merele într-o dezordine frumos colorată (copiii se pricep foarte bine să facă acest lucru), stropiți-le cu ulei de măsline, adăugați sare și piper și dați la cuptor pentru 40 de minute.

Amestecați legumele de câteva ori ca să se coacă pe toate părțile. Când sunt gata, puneți-le într-un bol pentru salată, puneți deasupra brânza feta și pătrunjel proaspăt și bucurați-vă de gustul toamnei. Mmm!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație