Salată de vinete altfel

Salată de vinete fierte cu conopidă

 

Există feluri de mâncare pe care le iubim necondiționat, cum ar fi salata de vinete (și cred ca fiecare poate face o listă luuungă de astfel de mâncăruri mult îndrăgite). Dar ce-ar fi dacă am schimba un pic rețeta tradițională, dacă am fierbe vinetele și am mai adăuga și niște conopidă? Dar nu vă mai zicem nimic, ci invităm să trageți o fugă până la piață, să preparați această salată și săne spuneți cum vi s-a părut.

 

Ingrediente:

  • 5-6 vinete mici
  • 1 conopidă mică
  • uleidupă gust
  • 200 de grame de iaurt
  • 1 lingură de smântână
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 ceapă mică
  • sare și piper după gust
  • boia dulce
  • măsline negre pentru decor

 

  • Cum se face? Este o salată care se face în doi timpi, trei mișcări și o conopidă! Iată mai exact: curățați vinetele de coajă și tăiați-le cubulețe, după care puneți-le la fiert în apă clocotită cu sare. Desfaceți conopida în buchețele mici și puneți-o la fiert în apă cu sare.  Când sunt fierte, puneți legumele la scurs într-un castron și pasați-le până când se transformă într-o pastă omogenă. Adăugați pe rând muștarul, uleiul, iaurtul și smântâna. Adăugați și o ceapă mică tăiată cubulețe, sare și piper după gust, decorați cu puțină boia dulce, măsline negre și orice vă mai trece prin cap. E gata! Cum vi se pare?
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație