Salata de penne cu ton, o rețetă cu gust de primăvară

Salata de penne cu ton farfurie
Salata de penne cu ton, roşii, salată verde şi porumb este perfectă în această perioadă.

Salata de penne cu ton, roşii, salată verde şi porumb este perfectă în această perioadă!

Reţeta pe bază de salată verde de mai jos este atât de uşor de realizat, încât şi cel mai puţin priceput bucătar poate să o facă foarte rapid, fără să-şi prindă urechile în explicaţii. Haideţi să vedem cum se pregăteşte salata de penne cu ton, roşii, salată verde şi porumb!

Salata de penne cu ton, roșii, salată verde și porumb – Ingrediente pentru 6 porţii:

500 de grame de penne

2 cutii de ton în suc propriu

1 cutie de porumb

1 salată verde

4 roşii potrivite

6 linguri de ulei de măsline

sare, nucşoară şi piper după gust

Cum se prepară salata de penne cu ton

Punem o oală cu un litru de apă la fiert pe aragaz, presăram un praf de sare în ea şi, când începe să fiarbă, adăugăm pastele. Le lăsăm să fiarbă 5-7 minute, având grijă să nu petreacă prea mult timp în apă, pentru că la final vrem să fie al dente. În timpul în care fierb, spălăm foarte bine salata verde, o scurgem bine de tot de apă şi o tăiem în bucăţi foarte mici. Punem salata într-un castron mai încăpător, urmând să adăugăm cutia de porumb, din care am scurs apa, cele două cutii de ton, tot aşa, scurse de apă, roşiile spălate şi tăiate cuburi mici şi uleiul de măsline. Oprim pastele, le scurgem şi le trecem printr-un jet de apă rece, după care le răsturnăm în bol peste salată, ton şi porumb. Amestecăm foarte bine şi asezonăm cu sare, nucşoară şi piper după gust.

 

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație