Supă cremoasă de porumb

O supă delicioasă de porumb pentru serile de toamnă

 

Încercați să vă imaginați cum ar fi fost viața noastră dacă Cristofor Columb nu s-ar fi aventurat să treacă Oceanul. N-am fi avut niciodată floricelele de porumb care ne însoțesc la orice film, fie el cu final trist sau vesel, pentru că porumbul este 100% american. Dar, stați, nici filme nu am fi avut prea multe, poate că la Hollywood ar fi în continuare o pădure de pini neatinsă. Sau nu? Pentru că nu putem ști ce s-ar fi întâmplat de fapt, vă sfătuim să preparați această delicioasă supă de porumb și să dezbateți în timpul mesei următorul subiect: cine ar fi descoperit America dacă Cristofor Columb s-ar fi lăsat păgubaș la prima furtună pe mare?

 

Ingrediente:

  • 1 conservă de porumb
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 litru de supă de pui
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • coriandru proaspăt
  • sare
  • piper
  • ardei iute (opțional)

 

Cum se face: Căliți ceapa în două linguri de ulei de măsline. Când devine aurie, turnați deasupra supa de pui, apoi turnați 2/3 din conserva de porumb. Fierbeți supa aproximativ 20 de minute la foc mic, după care pasați-o cu un blender de mână (sau cu un blender-cană, dacă nu vă temeți de o complicație în plus) până când devine cremă. Puneți supa cremă din nou la încălzit și adăugați restul de boabe de porumb, puțină sare, piper și zeamă de lămâie. Când puneți supa în boluri decorați-le cu puțin coriandru proaspăt și, pentru curajoși, adăugați și puțin ardei iute. Așa, deci cine ar fi descoperit America? Poate chiar cineva de la masă?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație