Supă de legume gustoasă

O supă de legume fierbinte și sănătoasă 

 

Una dintre plăcerile iernii este să te așezi la masă cu o farfurie de supă de legume fierbinte în față și să faci planuri și liste: unde mergem la vară? Ce cărți citim anul acesta? La ce seriale ne mai uităm? Pentru cine trebuie să luăm cadouri în următoarele luni? Discuțiile curg, planurile se împletesc și supa este în centrul acțiunii!

 

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 3 morcovi
  • 100 de grame țelină
  • 1 fir de praz (mare)
  • 2 cepe
  • 50 de grame de unt
  • 125 de grame de smântână
  • 250 de grame de ciuperci
  • 1 litru de supă de legume sau de pui
  • sare și piper după gust
  • 1 legătură de tarhon/1 legătură de chives/o legătură de oregano (la alegere)

 

Cum se face? Curățați și tăiați cubulețe cartofii și restul de legume. Într-o oală mare căliți ceapa în puțin unt, adăugați două treimi din cartofi și din morcovi, dar și restul legumelor, mai puțin ciupercile, și turnați deasupra supa de legume sau de pui. Lăsați la fiert până când sunt toate legumele bine fierte. Blenduiți-le cu blenderul de mână (sau treceți-le printr-o strecurătoare fină, sfârâmându-le cu o lingură de lemn). Fierbeți restul cartofilor și al morcovilor în apă cu sare. Căliți ciupercile în puțin unt și adăugați-le, alături de cartofii și morcovii fierți, peste supa cremă. Adăugați și smântâna în supă și bateți-o bine, puneți sare și piper după gust, lăsați să fiarbă un minut și adăugați verdeața.

E gata, acum puteți să începeți să faceți planuri de viitor! Spor la discuții!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație