Supă de morcovi

O delicioasă supă de morcovi pentru familiile de iepuraşi

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 900 g morcovi
  • 2 linguriţe pudră de ghimbir
  • 4 căni supă de legume
  • sare după gust
  • piper negru după gust
  • oregano după gust
  • frunze de ceapă sau o frunză de morcov pentru decorare

 

Mod de preparare:

Dacă iepurii ar găti, cu siguranţă că această supă s-ar afla în topul preferinţelor lor pentru că are un gust delicios şi este plină de vitamine. Iată cum se prepară:

Într-un vas mediu, pentru supe şi ciorbe, încălziţi uleiul de măsline. Adăugaţi ceapa tocată şi sotaţi-o timp de cinci minute. Adăugaţi morcovii tăiaţi grosier, pudra de ghimbir şi supa de legume şi lăsaţi să fiarbă 20 de minute sau până când morcovii devin moi. Îndepărtaţi vasul de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Partea cea mai grea s-a încheiat, acum urmează partea cea mai zgomotoasă la care, bănuim noi, iepuraşii ar avea nişte probleme cu anxitatea: transferaţi supa (şi, bineînţeles, legumele) în blender, mixaţi la viteză medie până ce morcovii sunt pasaţi şi supa devine cremă. Dacă aveţi blender de mână faceţi acest lucru chiar în vasul în care au fiert morcovii.

Mai lăsaţi supa pe foc aproximativ 5-10 minute, adăugaţi sare, piper şi oregano după gust şi decoraţi-o la servire cu o frunză de morcov sau puţină ceapă verde.

Chemaţi pe toată lumea la masă şi, pentru bună-dispoziţie garantată, spuneţi-le copiilor să îşi imagineze că sunt iepuraşi!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație