Tartă rapidă cu ricotta

tarta cu ricottaTartă cu ricotta, spanac și mărar

Pentru zilele în care stai mult la birou și nu ai timp să prepari cina, pentru momentele în care musafirii te sună de la parter să-ți spună că vin în vizită sau pur și simplu pentru serile în care preferi să te joci cu copii în loc să stai în bucătărie, iată o rețetă incredibil de rapidă și de gustoasă de tartă cu ricotta, care se prepară fără făină!

Ingrediente:

700 g ricotta

1/4 cană smântână

3 ouă

450 g spanac

1/2 legătură mărar proaspăt

sare și piper după gust

busuioc și ulei de măsline pentru decor

Cum se face? Tapetezi o tavă cu unt și preîncălzești cuptorul la 180 de grade C. Pui în blender smântâna, ouăle, brânza ricotta, potrivești cu sare și piper, și amesteci toată compoziția câteva minute la viteză mare. Între timp, pui niște apă la fiert și, când începe să clocotească, bagi și spanacul curățat, pentru 3-4 minute. Apoi îl scurgi bine, îl toci împreună cu mărarul și îl adaugi în compoziția cu ricotta și ouă. Torni tot amestecul în tavă și dai la cuptor pentru 40-45 de minute. La servire, poți decora feliile de tartă cu puțin ulei de măsline și câteva frunze de busuioc. Gata, musafirii pot să vină liniștiți!

Iată și o rețetă rapidă de clătite cu urdă și mărar care se prepară cât ai clipi!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație