Tocană de peşte: reţetă tradiţională grecească

Rețetă mediteraneană de tocană de pește

Ce face ca această rețetă de tocană de pește să fie grozavă este faptul că puteți folosi ce pește doriți. Biban de mare, plătică, știucă, cod de Alaska sau barbun. Ați putea folosi chiar și homar dacă vreți să dați o notă sofisticată rețetei de tocană de pește. Ideal este să cumpărați pește proaspăt. Pescarii greci fac acest preparat pe mare folosind tot ce au pescuit în acea zi și gătind cu apă de mare. Sugestia noastră este să folosiți un mix de pești, astfel încât să obține arome diferite și o coloristică absolut delicioasă.

Ingrediente pentru 4 porții de tocană de pește:

ulei de măsline
2 cepe, decojite și tocate mare
4 tulpini de țelină, curățate și tocate
5 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt
3 roșii mari, tăiate mărunt
500 grame de cartofi, curățați și tăiați cuburi mici
3 frunze de dafin
1 litru de apă / supă de legume
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
700 grame de file de pește proaspăt, dezosat
sucul de la 1 lămâie
1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
1 legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt
1 pâine rustică, pentru servit
o mână de măsline negre (opțional)

4 pași pentru a prepara tocană de pește:

1. Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa și țelina, după care se lasă să se călească pentru aproximativ 5 minute. Puneți și usturoiul, învârtiți ocazional cu o lingură de lemn și lăsați încă 5 minute sau până când se înmoaie, dar nu își schimbă culoarea.

2. Adăugați roșiile tocate mărunt, cuburile mici de cartofi, frunzele de dafin și apa sau zeama de la o supă de legume. Se asezonează cu sare și piper și se aduce la punctul de fierbere.

3. Se reduce focul și se fierbe timp de 15 minute. După sfertul de oră, se adaugă fileurile de pește și măslinele și se aduce iar la punctul de fierbere, după care se reduce la foc mediu spre scăzut. Se mai lasă la fiert timp de 15 minute sau până când cartofii sunt moi, iar peștele este gătit corespunzător.

4. Se adaugă sucul de lămâie și ierburile, se amestecă, se stropește cu puțin ulei de măsline extra virgin și se servește cu felii de pâine rustică.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație