Vinete umplute

Vinete gratinate umplute cu legume 

 

Știm că în acest sezon legumele nu au cel mai grozav gust, dar am putea totuși să le dăm o șansă și să pregătim aceste vinete la cuptor, hrănitoare și gustoase. Sunt delicioase și ușor de făcut. Dacă nu adăugăm smântână și brânză, sunt bune și pentru cei care țin post!

Ingrediente:

  • 3 vinete medii
  • 3 roșii mari
  • 2 ardei grași
  • 2 cepe mari
  • 4 linguri de smântână
  • 200 de grame de cașcaval ras
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel

Cum se fac? Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C și pregătiți o tavă pe care așezați hârtie de copt. Tăiați vinetele în jumătate, pe lungime, și scoateți-le miezul cu un cuțit. Tăiați cubulețe miezul vinetelor, roșiile și ardeii. Tocați ceapa. Puneți la încins uleiul de măsline într-o tigaie, căliți ceapa, după care adăugați și restul legumelor și lăsați-le la rumenit. Adăugați sare și piper după gust.

Umpleți vinetele cu această compoziție și așezați-le în tavă. Presărați cașcavalul ras, adăugați smântâna (dacă țineți post, adăugați o lingură de ulei de măsline în loc de cașcaval și smântână) și dați tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, până când vinetele se înmoaie, iar cașcavalul și smântâna formează o crustă apetisantă. Adăugați verdeață și cina e gata!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație