1 iunie: reţetă de tort pentru copii

Iulia Mirică
tort-capsune-1-iunie

Desertul perfect de 1 iunie – tort pentru copii cu căpșune

Ziua de 1 iunie este cunoscută în multe țări drept Ziua Copilului, fiind sărbătorită atât de cei mici, cât și de adulți cu același entuziasm. Ne-am gândit să-i răsfățăm pe micii pofticioși în această zi specială cu un tort pentru copii cu fructe. Iată cum poate fi pregătit chiar și cu ajutorul celor mici în bucătărie!

Ingrediente pentru tort pentru copii:

pentru aluat:

150 grame de unt nesărat
75 grame de zahăr pudră
1 baton de vanilie, despicat, iar semințele răzuite
225 grame de făină

pentru umplutură:

225 grame de zahăr pudră
1 baton de vanilie
750 grame de cremă de brânză
3 linguri de făină de porumb
2 ouă
300 mililitri de smântână

pentru topping:

400 grame de căpșune proaspete (sau fructe de pădure)
zeama de la 1 lămâie
150 grame de zahăr pudră

3 pași pentru a prepara tort pentru copii:

1. Se preîncălzește cuptorul la 170°C/treapta 3 pe gaz. Se face un aluat amestecând untul, zahărul și semințele de vanilie într-un bol. Se adaugă și făina și se frământă, până când nu se mai lipește de marginile bolului. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt, se pune aluatul cu marginile ridicate pe pereții tăvii și se lasă 15-20 de minute la cuptor, până devine auriu. Se scoate și se lasă deoparte.

2. Pentru a se face umplutura, se combină zahărul, semințele provenite de la o păstaie de vanilie, crema de brânză și făina de porum într-un bol și se amestecă, până când se omogenizează. Se amestecă și ouăle, apoi smântâna și se mai amestecă până când se integrează și acestea în compoziție. Se toarnă umplutura peste baza de aluat preparată anterior și se introduc la cuptor pentru 45-55 de minute.

3. Pentru a prepara topping-ul, se pun 300 grame de afine într-o cratiță cu sucul de lămâie, zahărul și 50 mililitri de apă, lăsând la fiert timp de 5-10 minute la foc mediu, sau până când căpșunele se descompun, iar amestecul se îngroașă. Se amestecă și restul de fructe de pădure și se lasă să se răcească ușor înainte de a turna peste brânză. Răciți la frigider pentru 2-3 ore.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa