2 prăjituri rapide de Paște care vor încânta întreaga familie

prajituri rapide totul despre mame

Alternative la deserturile tradiționale de Paște – prăjituri rapide inspirate din Italia și Portugalia

Dacă anul acesta de Paște nu aveți foarte mult timp pentru a pregăti prăjiturile tradiționale, v-am pregătit două rețete de prăjituri rapide, inspirate din cultura italienească și cea portugheză, care vor dispărea imediat de pe farfurie. Vă garantăm!

Tartă cu orez de Paște

Ingrediente pentru tartă cu orez ca în Italia:

1 1/2 căni cu făină
1/2 cană cu zahăr granulat
1 linguriță de sare
1 linguriță de praf de copt
11 linguri de unt nesărat
1/2 cană cu orez cu bobul lung
3 căni cu lapte
2 lingurițe de coajă rasă de lămâie
1/2 cană cu migdale înmuiate, măcinate fin
3 ouă mari
zahăr pudră

5 pași pentru a prepara tartă cu orez:

1. Se combină 1 1/2 căni cu făină, 1 lingură de zahăr, 1/2 linguriță de sare, praful de copt, într-un procesor de alimente. Se adaugă 10 linguri de unt și se amestecă bine. Se adaugă 3 linguri de apă și se amestecă iar. Aluatul se pune pe o suprafață presărată cu puțină făină și se frământă ușor, până se formează un disc. În învelește în folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin 1 oră.

2. Între timp, se fierbe orezul, la căldură mică spre medie, pentru aproximativ 15 minute sau până când este fraged. Se scurge orezul și se pune iar în cratiță. Se adaugă laptele, untul rămas, 1/2 cană de zahăr și sarea rămasă. Se aduce la punctul de fierbere compoziția, la căldură medie.

3. Se reduce căldura la mic și se fierbe până când amestecul se îngroașă, pentru aproximativ 25 de minute. Se pune cratița într-un bol mare cu gheață și apă, pentru 10 minute, pentru a răci amestecul. Se pasează într-un procesor de alimente.

4. Se toarnă într-un bol și se adaugă coaja de lămâie. Se adaugă migdalele măcinate cu 1 lingură de făină și se adaugă în castron. Se amestecă și ouăle, câte unul pe rând.

5. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider și se așază pe o suprafață ușor presărată cu făină. Se întinde cu un sucitor. Se transferă într-o tavă rotundă de tarte. Se presează în tavă, cu marginile la același nivel cu cele ale tăvii. Se adaugă umplutura și se lasă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, pe poziția inferioară. Se lasă să se răcească și se presară zahăr pudră înainte de servire.

Mini tarte cu ou

Ingrediente pentru mini tarte cu ou ca în Portugalia:

400 grame de aluat de foetaj
200 grame de zahăr granulat
1 baton de scorțișoară
330 mililitri de lapte
65 grame de făină
6 gălbenușuri mari de ou
scorțișoară măcinată, pentru servire

6 pași pentru a prepara mini tarte cu ou:

1. Se întinde aluatul de foietaj într-un pătrat. Se rulează și se învelește în folie de plastic, lăsându-se la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Se încălzește cuptorul la 260 grade Celsius și se aranjează rafturile pe poziția de sus și cea de jos. Se pun 2 foi de copt pe 2 tăvi de copt.

2. Într-un cratiță, se combină zahărul, batonul de scorțișoară și 2/3 cană de apă. Se aduce la punctul de fierbere și se gătește pentru un minut. Se închide focul și se lasă deoparte.

3. Rola de aluat se aduce la un diametru de 2,5 centimetri. Se taie capetele, după care se taie în felii de 12 milimetri. Cu un sucitor, se întind feliile într-un disc de 63 de milimetri. Se adaugă discurile de aluat în forme mici de brioșe și se presează, pentru a acoperi atât baza, cât și părțile laterale. Se dă aluatul astfel format pentru cel puțin 10 minute la frigider.

4. Între timp, se încălzesc 250 mililitri de lapte, la foc mediu, până când încep să se formeze bule pe margini. Într-un bol mare, se amestecă făina cu 75 mililitri de lapte. Continuați să amestecați, în timp ce adăugați laptele fierbinte lent, dar constant. Se scoate batonul de scorțișoară din siropul cu zahăr și se adaugă și siropul în compoziția cu lapte.

5. Se pune într-o cratiță pe foc și se fierbe la foc mediu, amestecând constant, până când se îngroașă, pentru 5-10 minute. Gălbenușurile se adaugă într-un bol mare. Amestecând constant cu telul, se adaugă amestecul de lapte fierbinte în ouă, încet, până când obțineți o compoziție omogenă.

6. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine. Se toarnă umplutura caldă în formele de patiserie. Se pun mini tartele pe tăvile de copt și se lasă la cuptor între 15 și 19 minute sau până când crema devine arămie. Se lasă să se răcească, după care se presară cu scorțișoară și se servesc calde.

Friptura de miel e gata? Dacă nu, iată rețeta noastră: Friptură de miel tradițională: simplă și bună

Și nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație