Ananas la cuptor

Ananas dulce și parfumat la cuptor

 

Un desert rapid este tot ce ne-am putea dori în anumite momente: în diminețile de weekend în care ne trezim târziu și visăm la un mic dejun ca în filme, în serile în care ne pregătim de un episod nou din serialul nostru preferat, atunci când cei mici întreabă „avem ceva buuun?”, sau atunci când ne trezim cu musafiri pe neașteptate și vrem să îi fermecăm cu un desert delicios. Ananasul la cuptor se face în mai puțin de un sfert de oră, este parfumat, gustos, original. Mai stați pe gânduri sau sunteți deja în bucătărie?

Ingrediente:

  • 1 ananas mediu
  • 75 de ml de lapte de cocos
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de unt
  • frunze de mentă (opțional)
  • înghețată de vanilie (opțional)

Cum se face? Alegeți un ananas copt, curățați-l de coajă și tăiați-l rondele. Puneți într-un bol laptele de cocos și în alt bol zahărul și scorțișoara. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade C, ungeți grătarul cu puțin unt și așezați sub el o tavă ca să puteți curăța apoi cât mai ușor. Luați feliile de ananas una câte una, treceți-le prin laptele de cocos și apoi prin zahărul cu scorțișoară și puneți-le una câte una pe grătar, în jur de cinci minute pe fiecare parte, până când zahărul e ușor caramelizat. După ce scoateți feliile de ananas din cuptor decorați-le cu frunzulițe de mentă sau, dacă vreți un răsfăț adevărat, puneți deasupra puțină înghețată de vanilie.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație