Biscuiți cu fulgi de ovăz, gustarea perfectă pentru copii

biscuiți cu fulgi de ovăz

Vrei să prepari ceva rapid și sănătos pentru copil, mai ales că aveți în plan să mergeți și la cumpărături, dar și la locul de joacă? O astfel de rețetă este și cea de biscuiți cu fulgi de ovăz, ideală pe post de gustare și nu numai.

,,Mamă vrei să-mi faci ceva bun azi?” – auzi de câteva ori pe săptămână. Se întâmplă des să rămâi în pană de idei, dar nici nu ai vrea să prepari deserturi complicate și care să necesite mult timp. Mai ales că pe perioada verii petreci mult timp alături de copil în parc, de ajutor sunt rețetele rapide și sănătoase, cum este și cea de biscuiți cu fulgi de ovăz, potrivit www.netmums.com. Biscuiții se prepară în doar 30 de minute, sunt ideali pe post de gustare, dar și alături de o cană cu lapte la micul dejun.

Cum prepari rețeta de biscuiți cu fulgi de ovăz

INGREDIENTE

75 gr de făină

jumătate de linguriță de bicarbonat

75 gr de zahăr

75 gr de fulgi de ovăz

75 gr de unt

1 lingură de sirop de arțar/miere

PREPARARE

Încingi cuptorul. Pui făina într-un bol mai mare, apoi adaugi bicarbonatul. Adaugi zahărul și fulgii de ovăz, după care amesteci bine ingredientele uscate până se omogenizează.

Pui untul într-un vas ca să se topească și adaugi lingura de sirop de arțar sau de miere când este aproape răcit. Torni untul cu siropul de arțar peste făină și amesteci bine.

Iei din compoziție și formezi bile (de ajutor este să te mai uzi din când în când pe mână). Pui bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le aplatizezi ușor cu o lingura ca să obții forma de biscuiți.

Dai tava în cuptor și lași 10-15 minute (până încep să se rumenească sau să treacă testul scobitorii).

Sfat: Lași doar 10 minute biscuiții în cuptor dacă îi preferi mai fragezi și 15 minute dacă îți plac mai crocanți.

Fulgii de ovăz au grijă de sănătatea digestivă

Când ne gândim la cerealele pe care vrem să le consumăm la micul dejun ne vin în minte prima dată cele din comerț, cu diferite arome sau care conțin fructe. Cu toate acestea, o variantă mult mai sănătoasă la care putem apela sunt fulgii de ovăz. Poți să fie consumați în combinație cu lapte/iaurt și fructe la micul dejun, dar pot să fie folosiți și la prepararea a diferitelor rețete de deserturi. Incluși în alimentație, fulgii de ovăz aduc numeroase beneficii sănătății: țin la distanță problemele digestive, ajută la menținerea colesterolului în limite normale și conțin vitamine (B1, E) și minerale (fosfor, magneziu, seleniu) ce furnizează energie organismului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Intră în conversație