Biscuiţi cu mere

Biscuiți delicioși cu mere și ovăz

Există o vorbă englezească care spune că nu e necaz pe lume pe care o cană de ceai bun să nu-l îndulcească. Noi ne-am dori să facem o modificare: nu e necaz pe lume pe care o cană de ceai bun și niște biscuiți cu mere și ovăz să nu-l îndulcească. E mai corect așa!

Biscuiții cu ovăz și mere sunt buni pentru un mic-dejun luat în grabă, pentru un desert ronțăit la serviciu și o gustare excelentă de luat în parc, cu toată familia.

 

Ingrediente:

  • 55 gr de unt
  • 220 gr de zahăr brun
  • 40 gr fulgii de ovăz pentru gătit
  • 140 gr gem de mere (sau piure)
  • 125 gr făină
  • 3 ouă
  • 2 gr praf de copt
  • 2 gr bicarbonat
  • un praf de sare
  • 30 ml lapte
  • 120 gr migdale (sau alune de pădure) mărunțite
  • 70 gr stafide

 

Cum se fac? Într-un bol mic, amestecați bine bine cu ajutorul unui mixer zahărul și untul. Adăugați treptat ouăle, fulgii de ovăz și gemul (sau piureul) de mere. Separat, într-un alt bol, amestecați făina cu praful de sare, bicarbonatul, praful de copt și laptele. Adăugați acest amestec, puțin câte puțin, în crema de unt și la final adăugați și stafidele și alunele de pădure (sau migdalele) mărunțite. Dați aluatul la frigider câteva ore, până când devine ușor de modelat.

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C, puneți în tavă hârtie de copt și, cu o lingură, așezați aluatul în tavă, în grămăjoare rotunde. Lăsați tava cu biscuiți să se rumenească la cuptor timp de 15-20 de minute. Gata! Lăsați biscuiții să se răcească și pregătiți-vă de un răsfăț.

Faceți-vă un ceai bun și uitați-vă la serialul preferat. Dar ar fi bine să mâncați biscuiții și să beți ceaiul în timpul genericului, experiența ne spune că este foarte posibil să adormiți imediat după aceea.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație