Budincă de banane, un desert hrănitor pentru micii pofticioşi

Alexandra Constantin
budincă de banane

Pe lângă cele trei mese principale din zi, desertul ocupă un loc de cinste în preferinţele copilului. Îţi propunem o reţetă de budincă de banane care nu numai că se prepară uşor, ci este şi foarte hrănitoare.

Bananele se numără printre fructele care-şi fac rapid loc în meniul copiilor pe perioada diversificării. Au o textură cremoasă şi un gust dulce, ceea ce le face ideale şi pentru prepararea a zeci de reţete de deserturi. Mai ales dacă sunt bine coapte, bananele pot să înlocuiască cu succes zahărul sau orice alt îndulcitor atunci când pregăteşti deserturi sănătoase pentru cel mic. Unul dintre aceste deserturi este şi budinca cu banane, reţetă pe care poţi să o prepari în cel mult 10-15 minute, arată www.netmums.com.

Cum prepari reţeta de budincă de banane

INGREDIENTE

2-3 banane

½ de portocală

puţin unt

zahăr brun (opţional)

scorţişoară (opţional)

PREPARARE

Curăţă bananele de coajă şi le tai în bucăţi mai mici. Pui untul să se topească într-un vas, adaugi sucul de portocală, bucăţile de banane şi laşi, la foc mic, să se combine ingredientele.

Poţi să adaugi peste banane puţin zahăr brun şi un praf de scorţişoară. La final pasezi bananele cu furculiţa sau treci compoziţia prin blender. Tai câteva felii de banane şi le pui deasupra de budincă.

Care sunt beneficiile consumului de banane

Unul dintre mineralele care se găsesc în cantitate mare în banane şi care aduce beneficii sănătăţii este potasiul. Acesta nu numai că previne apariţia problemelor cardiovasculare, ci are grijă şi de masa musculară.

Incluse în alimentaţie, bananele aduc un aport important de vitamine (A, C, B6), de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor) şi de fibre (sunt esenţiale pentru sănătatea digestivă) organismului.

Consumul de banane este şi una dintre soluţiile care ajută la prevenirea anemiei, acest lucru datorându-se cantităţii mari de fier din fructe. Ele sunt bogate şi în vitamina C (conţin de două ori mai mult decât merele), ceea ce ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, aportul ridicat de magneziu din banane favorizează sănătatea sistemului nervos, a oaselor, dar şi cea sangvină.

Când trebuie introduse în alimentaţia copilului

Părerile pediatrilor sunt împărţite când vine vorba de includerea bananei în alimentaţia copilului, iar acest lucru se datorează şi faptului că poate provoca alergie (este cauzată de proteina cunoscută sub numele de chitinase).

În timp ce unii medici recomandă includerea fructului încă de la 6 sau de la 8 luni, alţii spun că este mai bine să fie consumată după vârsta de 1 an. Nu ezita să ceri părerea medicului pediatru înainte de a da copilului banane.

Spre deosebire de ale fructe, bananele este bine să fie consumate ca atare, nu preparate termic. Alege-le pe cele bine coapte, apoi le poţi tăia în bucăţi mai mici sau le poţi pasa cu furculiţa. Cu cât bananele sunt mai coapte, cu atât ele pot fi digerate mai uşor.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa