Budinca de clatite

Pentru aceasta saptamana a propunem o minunata reteta de budinca dulce clatite umplute cu  brana de vaci si stafide. Suna delicios, nu-i asa? Va invitam sa o testati!

Timp de preparare: aproximativ 1 ora

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 500 gr. faina
  • 250 ml lapte
  • 350 gr. branza de vaci
  • 150 gr. zahar tos
  • 50 gr. stafide
  • coaja de la 1 portocala
  • esenta de rom
  • 50 gr. unt
  • 250 gr. smantana dulce
  • ulei

 

Mod d e preparare:

Puneti stafidele intr-un bol, turnati peste ele cateva picaturi de esenta de rom si un pic de apa si lasati-le sa se inmoaie.

Intr-un castron mare preparati aluatul de clatite mixand bine cu telul 2 oua, 250 ml. de lapte si un praf de sare. Adaugati faina in ploaie, amestecand continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase, pana cand compozitia are consistenta unei smantani. Dupa ce terminati de preparat compozitia, lasati-o la rece 20-30 de mi.

Pentru prepararea amestecului umpluturii amestecati 300-350 gr. de branza de vaci cu 1 ou, 1 lingura si jumatate de zahar si coaja rasa de la o portocala.

Incingeti o tigaie si coaceti clatitele.

Cand clatitele sunt gata, ungeti cu unt un vas termorezistent, umpleti clatitele cu umplutura si asezati-le una cate una in vas.

Preparati sosul dintr-un ou, o jumatate de lingura de zahar si smantana dulce si turnati-l peste clatite.
Introduceti vasul la cuptor, la o temperatura de  175 de grade, pentru 25-30 de minute.

Sa aveti pofta!:)

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație