Chec de casă cu ciocolată

chec-de-casa-cu-ciocolată-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă de chec de casă cu ciocolată

Astăzi v-am pregătit o rețetă savuroasă de chec cu ciocolată, care este ușor de preparat, iar timp necesar este unul destul de scurt. Acest desert este mult mai sănătos decât dulciurile de la supermarket, iar beneficiile sănătoase sunt acompaniate de un gust de ciocolată care va fi îndrăgit pe loc de cei mici.

Iată cum puteți face în propria bucătărie chec cu ciocolată! Vă garantăm că va fi un succes!

Ingrediente pentru chec de casă cu ciocolată:

100 grame de făină albă de calitate superioară
50 grame de zahăr granulat
1 lingură de pudră de cacao
1 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
45 grame de unt
1 ou
75 mililitri de lapte
40 grame de ciocolată neagră
1/2 esență de vanilie

5 pași pentru a prepara chec de casă cu ciocolată:

1. Untul se topește la bain marie, după care se lasă puțin să se răcească. Ciocolata se taie în bucățele mici.

2. Într-un bol, se amestecă făina, pudra de cacao, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, precum și ciocolata mărunțită în prealabil.

3. Lichidele se amestecă într-un alt bol, adică untul, laptele, oul și jumătate dintr-o esență de vanilie. După ce ați amestecat bine, adăugați compoziția lichidă în cea uscată și amestecați iar, până când s-au întrepătruns toate ingredientele și nu au rămas cocoloașe.

4. Aluatul se toarnă într-o formă de chec, în care ați pus o hârtie de copt în prealabil. Se introduce tava în cuptorul încălzit la temperatură medie și se lasă până când crește și se rumenește ușor. Puteți încerca să vedeți dacă este gata checul cu ajutorul unei scobitori, iar dacă aceasta iese curată, puteți scoate checul din cuptor.

5. Se scoate din cuptor, se lasă puțin pe aragaz să se răcească, după care îl puteți felia și servi pofticioșilor din familie. Să nu vă mirați dacă vor cere o felie suplimentară.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație