Chec în două culori

chec-in-doua-culori-totul-despre-mame

Rețetă ușoară de desert – chec în două culori

Am pregătit o rețetă de chec în două culori, pentru mămicile care au rămas fără idei de deserturi delicioase. Preparatul acesta este ușor, este gata rapid, iar rezultatul final va răsfăța papilele gustative ale celor dragi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a prepara această rețetă!

Ingrediente pentru chec în două culori:

8 ouă
500 grame de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
500 mililitri de lapte
500 mililitri de ulei
700 grame de făină albă
1 plic de praf de copt
1 portocală
2 linguri cu vârf de cacao
100 grame de ciocolată neagră
3-4 linguri de esență de rom (opțional)

5 pași pentru a prepara chec în două culori:

1. Într-un bol mare, se adaugă ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Se amestecă bine cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, până când se dizolvă zahărul. Se dă o portocală pe răzătoare și se adaugă coaja rasă în compoziție, alături de lapte și ulei.

2. Într-un alt bol, se amestecă făina împreună cu praful de copt, după care se combină cu ouăle cu zahăr. Aluatul format se împarte în două boluri.

3. Într-unul din boluri se adaugă cacao, ciocolată neagră topită la bain marie și, opțional, esența de rom. Se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

4. Se unge o tavă rotundă de cuptor cu unt și se pune o foaie de copt în ea. Se adaugă trei linguri de aluat alb în ea, după care trei linguri de aluat negru, în centrul celui alb. Se repetă procesul, până când se termină compoziția.

5. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se introduce tava cu aluat timp de aproximativ 50 de minute sau până când introduceți o scobitoare în chec și iese curată. După ce este gata, se lasă să se răcească, după care se poate felia și servi.

Citește și:

Prăjitură cu mere şi scorţişoară
Chec de post cu ciocolată şi nuci
Cornuleţe cu rahat: dulciurile copilăriei
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație