Chec fin cu portocale

Chec cu aromă de portocale pentru dimineți de iarnă

 

O cană de ceai fierbinte, o felie de chec cu aromă de portocale, un roman nou-nouț al scriitorului preferat și gata, iarna nu vă mai sperie. Noi vă dăm un sfat: dacă vreți să începeți o zi cu dreptul, pregătiți acest chec de dimineață. Viața vi se va părea minunată și iarna va deveni anotimpul vostru preferat! (Vă spunem din experiență.)

 

Ingrediente:

  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cană de zahăr
  • 2 ouă
  • 1 lingură de coajă de portocale rasă
  • 1/2 cană de suc proaspăt de portocale
  • 2 căni de făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

 

Cum se face? Pregătiți un bol încăpător și cerneți în el făina. Adăugați sarea și praful de copt. Într-un alt bol mixați untul cu zahărul până când obțineți o spumă fină. Adăugați ouăle pe rând și mixați. Turnați în fir subțire sucul de portocale și adăugați și coaja rasă. Din bolul cu făină luați puțin câte puțin, adăugați în bolul cu spuma de unt și amestecați ușor. Când aluatul e omogenizat turnați-l într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Lăsați checul la cuptor între 45 de minute și o oră, la 175 de grade C. Testați-l cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor. Lăsați-l să se răcească, decorați-l cu zahăr pudră, pregătiți un ceai bun și deschideți romanul pe care îl așteptați de atâta timp. Hmm, oare la sfârșit se vor căsători?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație