Ciocolată de casă: reţetă uşor de pregătit

ciocolata-de-casa-totul-despre-mame

Desert sănătos – ciocolată de casă

Această rețetă de ciocolată de casă este ușor de pregătit și gata cât ai zice yumm. Mămicile pot prepara acum varianta sănătoasă pentru ceea ce se găsește în ambalajele colorate din magazine. În această rețetă, puteți înlocui untul de cacao cu ulei de cocos, astfel făcând o ciocolată foarte sănătoasă, dar nu va fi la fel de densă sau de cremoasă. Dacă folosiți ulei de cocos, este recomandat să lăsați ciocolata de casă să se întărească la frigider și, de asemenea, să o păstrați la frigider pentru aproximativ o săptămână.

Ingrediente pentru ciocolată de casă:

1 cană cu unt de cacao
1 cană cu praf de cacao
1/2 cană cu miere organică (sau 1/4, dacă doriți o ciocolată mai amăruie)
1 linguriță de extract de vanilie sau alte arome, după gust
migdale prăjite tocate, extract de portocale sau mentă (opțional)

4 pași pentru a prepara ciocolată de casă:

1. Se topește untul de cacao într-un vas de sticlă termorezistent, la bain marie, cu o cratiță cu puțină apă sub el, la foc mediu. Asigurați-vă că apa nu atinge castronul.

2. Când untul de cacao este complet topit, se îndepărtează de la căldură și se adaugă pudra de cacao, mierea, vanilia și alte extracte aromate, dacă doriți. Dacă utilizați o miere mai solidă, este recomandat să o topiți în același timp cu untul de cacao.

3. Asigurați-vă că s-au integrat toate ingredientele, iar amestecul este unul omogen. În acest moment, aveți grijă să nu ajungă apă sau alte lichide în ciocolată, nici măcar o picătură, deoarece se poate strica textura acesteia.

4. Se toarnă ciocolata lichidă pe o foaie de copt, într-o tavă mică sau chiar sub formă de bile și se lasă să se întărească. Se lasă câteva ore la temperatura camerei sau se poate introduce și la frigider, dacă doriți să o consumați mai repede.

Citește și:
Sufleu de ciocolată
Chec de post cu ciocolată şi nuci
Popcorn cu ciocolată
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație