Clătite cu brânză dulce

Clătite pufoase, parfumate și delicioase

 

Miam-miam! În seara asta facem clătite! Și nu orice fel de clătite, ci unele pufoase, cu cremă de brânză dulce cu aromă de vanilie, care îi vor fermeca pe toți cei ce le vor gusta.

 

Ingrediente:

Pentru aluatul de clătite:

  • 2 ouă
  • 1 cană de apă minerală
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 cană de făină (și puțin în plus, dacă e nevoie)
  • 1/4 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru tigaie

 

Pentru crema de brânză dulce:

  • 300 g de cremă de brânză (tip Philadelphia)
  • 1 cană de frișcă bătută
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de esență de vanilie naturală
  • câteva stafide pentru decor

 

Cum se fac?

Ca să faceți clătitele, bateți bine cele două ouă cu zahărul vanilat, adăugați un praf de sare, apoi completați cu apa minerală și cu făina. Încingeți o tigaie nonaderentă, puneți puțin ulei, și turnați aluatul de clătite cu un polonic mic. Întoarceți clătitele de pe o parte pe alta și puneți-le apoi deoparte, pe un platou.

Dar, cum secretul acestor clătite constă în umplutură, acum este momentul să vă folosiți toată îndemânarea: bateți bine frișca, adăugați zahărul vanilat și crema de brânză, apoi esența de vanilie, și amestecați până când crema devine omogenă (știm că este delicioasă, dar încercați să nu gustați prea des din ea pentru că riscați să o terminați). Umpleți clătitele cu această cremă din care păstrați un pic și pentru decor și puneți-le la rece, pentru ca frișcă și brânza să se mai întărească.

La servire decorați-le cu puțină cremă de brânză, stafide și orice altceva vă mai dictează inspirația! (Cu condiția să fie comestibil, da?)

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație