Clătite de post

clatite-de-post-totul-despre-mame

Micul dejun vegan perfect – clătite de post

Fie că unul dintre copii are intoleranță la lactoză sau că mămicile vor să țină post, am pregătit o rețetă perfectă pentru un mic dejun bun de te lingi pe degete – clătite de post. Cine ar fi crezut că pot fi clătitele fără lapte și ouă atât de pufoase? De asemenea, puteți adăuga și fructe, precum afine, în compoziția lor, pentru a le face și mai gustoase.

 

Ingrediente pentru clătite de post:

1 cană de făină de grâu
1 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de sare
1 cană de lapte de migdale
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de sirop de arțar
1 linguriță de esență de vanilie

5 pași pentru a prepara clătite de post:

1. Într-un bol, se amestecă împreună făina cu praful de copt și sarea. Într-un alt castron, se amestecă laptele, uleiul, siropul de arțar și esența de vanilie, până când obțineți o compoziție omogenă.

2. Se toarnă amestecul lichid în cel uscat. Se amestecă până când se întrepătrund toate ingredientele, dar mai rămân câteva bule de aer în compoziție. Dacă bateți prea tare amestecul, clătitele nu vor mai fi pufoase. Dacă doriți să adăugați și câteva afine, acum este momentul. Se lasă aproximativ 5 minute la crescut acest amestec, dacă doriți să obțineți niște clătite frumoase și pufoase.

3. Între timp, se încălzește o tigaie la foc mediu-scăzut, fiind gata pentru a pune compoziția pentru clătite în momentul în care o picătură de apă sfârâie în contact cu suprafața tigăii. Dacă nu aveți o tigaie de ceramică, puteți pune puțin ulei în tigaie.

4. Cu ajutorul unui polonic, puneți aluatul pentru prima clătită în tigaie, într-o parte, urmând să-l întindeți învârtind tigaia. Gătiți pentru 2-3 minute sau până când încep să se formeze bule mici la suprafața clătitei, după care se întoarce și se mai lasă 1-2 minute.

5. Repetați procesul cu aluatul rămas, adăugând ulei de fiecare dată, dacă este nevoie. Clătitele se pot servi imediat sau chiar și reci cu gem..

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație