Clătite finlandeze cu fructe

clatite-finlandeze-totul-despre-mame

Rețetă perfectă de desert – clătite finlandeze cu fructe

Ne bucurăm tare mult că am descoperit clătitele finlandeze cu fructe sau „pannukakku”. Acesta este un fel de mâncare minunat, pe care îl puteți pregăti atunci când aveți poftă de clătite, dar nu vreți să petreceți prea mult timp în preajma unei tigăi. Cu alte cuvinte, sunt niște clătite preparate la cuptor.

Următoarea rețetă de clătite finlandeze poate fi modificată după preferințele voastre, cât timp rămâneți la formula simplă bazată de 1/4 cană de făină + 1/4 cană cu lapte + 1 ou / per porție, la care puteți adăuga zahăr și arome în ce cantități doriți.

Ingrediente pentru 5-6 porții de clătite finlandeze cu fructe:

6 ouă
1 1/2 căni cu lapte
1/4 cană cu zahăr (opțional)
1 lingură de zahăr vanilat sau 1 linguriță de esență de vanilie
1/8 linguriță de coajă rasă de lămâie
1 1/2 căni cu făină
1 linguriță de sare
1 linguriță de praf de copt
1/3 cană cu unt
1 cană cu smântână
fructe proaspete la alegere / compot de fructe / mere soté

4 pași pentru a prepara clătite finlandeze cu fructe:

1. Se amestecă împreună ouăle, laptele, zahărul, zahărul vanilat și / sau esența de vanilie, până se combină și obțineți o cremă. Se adaugă și coaja de lămâie. Într-un alt bol, amestecați făina, sarea și praful de copt, după care adăugați compoziția cu ouă. Amestecați toate ingredientele și lăsați aluatul format să se odihnească, timp de 30 de minute.

2. Se încălzește cuptorul la 230°C. După ce au trecut cele 30 de minute, puneți untul într-un vas termorezistent la căldură. Puneți acest vas în cuptor pentru puțin timp, permițând untului să se topească, dar scoateți-l înainte să devină maroniu.

3. Odată ce untul s-a topit, se scoate tava din cuptor și se folosește o perie de patiserie, pentru a unge uniform pereții laterali ai vasului, precum și baza. Se adaugă aluatul de clătite în vasul fierbinte și se introduce iar la cuptor. Se coace timp de 15 minute sau până când devine aurie și pufoasă compoziția.

4. Serviți clătitele finlandeze cu frișcă și fructe proaspete, cu fructe din compot sau chiar cu mere soté.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație