Cremă de vanilie cu morcovi

Combinația perfectă de arome într-un desert – cremă de vanilie cu morcovi

O porție de cremă de vanilie cu morcovi îi va face atât pe cei mici, cât și pe cei mari să se bucure mai mult de timpul liber din weekend, răsfățul culinar fiind la înălțimea așteptărilor acestora.

Vă vom dezvălui cum puteți face 8 porții de cremă de vanilie cu morcovi, pregătindu-vă pentru eventualitatea unor musafiri pofticioși. Aveți nevoie de aproximativ 2 ore pentru a prepara o cremă de vanilie cu morcovi, însă prepararea propriu-zisă durează doar aproximativ 40 de minute.

Ingrediente pentru cremă de vanilie cu morcovi:

1,6 litri de lapte
100 grame de unt
8 ouă
8 morcovi
12 linguri de făină
400 grame de zahăr
zeama de la 2 lămâi
1-2 batoane de vanilie
2 pliculețe de zahăr vanilat
1 portocală (pentru servire)
1 praf de sare

6 pași pentru a prepara cremă de vanilie cu morcovi:

1. Se bat ouăle împreună cu zahărul, praful de sare și zeama de la 2 lămâi într-un bol, cu ajutorul telului sau chiar al mixerului, până când se obține o cremă groasă.

2. Laptele se încălzește puțin și se toarnă peste crema obținută, alături de făină și batonul de vanilie.

3. Se pune această nouă compoziție într-o oală, pe aragaz la foc mic și se amestecă în mod constant, până când se îngroașă crema. Se dă deoparte de pe aragaz.

4. Între timp, morcovii se spală, se curăță și se dau prin răzătoare și se lasă la scurs într-o sită. Portocala se spală și se taie felii.

5. În 8 cupe, se pune câte o felie de portocală la bază, un strat de cremă de vanilie, unul de morcovi, repetând procedeul până când se termină compoziția.

6. Se ornează bolurile cu felii de portocală și se lasă la frigider pentru o oră.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație