Desert cu mango şi banană pentru copii

desert-cu-mango-si-banana-totul-despre-mame

Rețeta perfectă pentru cei mici – desert cu mango și banană

Dacă ați rămas în pana de idei pentru un desert absolut delicios pentru cei mici, venim în ajutorul vostru cu această rețetă de desert cu mango și banană. Aveți nevoie doar de 10 minute petrecute în bucătărie pentru un răsfăț culinar ca la carte. Iată cât de ușor puteți face acest preparat!

Ingrediente pentru desert cu mango și banană:

1 banană coaptă
1 mango
1/2 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de extract de vanilie
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
1 linguriță de sirop de arțar
1/8 linguriță de sare
2-3 felii mari de pâine proaspătă
câteva crenguțe de mentă proaspete pentru servit

4 pași pentru a prepara desert cu mango și banană:

1. Banana și mangoul se curăță de coajă, se taie mărunt și se pun într-un bol mic.  Aveți grijă să alegeți fructe coapte, pentru a da un plus de arome dulci rețetei. Se adaugă scorțișoara, sarea, siropul de arțar și extractul de vanilie și se amestecă ușor, astfel încât să nu se zdrobească de tot bucățile mărunțite de fructe.

2. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius și se introduc feliile de pâine pe o tavă de cuptor. Pâinea se lasă doar câteva minute, până când începe să devină maronie, după care opriți cuptorul și puneți pâinea deoparte.

3. Într-o tigaie mare, la foc mare, se adaugă o lingură de ulei de măsline extra-virgin. Când se încinge uleiul, se adaugă amestecul de mango și banană. Se gătește totul la foc mare, timp de aproximativ 3-4 minute sau până când fructele se caramelizează, dar nu devin prea moi.

4. Se pune acest desert pe fiecare dintre feliile de pâine prăjită la cuptor, transformându-le în niște bruschete. Se ornează cu frunze de mentă proaspătă. De asemenea, puteți servi și în combinație cu înghețată. Iarna, rețeta poate fi acompaniată de o cană cu ceai.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație